ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

MANIPULACIÓ CONTRA EL SENY

Una pregunta de l’eurodiputat del PP Santiago Fisas sobre les conseqüències d’una DUI a la CE s’ha vist envoltada d’una nova vergonya per l’Estat espanyol al manipular la resposta. Efectivament en Juncker mai va autoritzar la mateixa descobrint que la versió original en anglés i la feta en castellà eren força diferents. Ja han estat anul·lades de la web i dit que era una qüestió interna.

De fet en castellà incloia l’advertiment que “la determinació del territori d’un estat membre únicament està establerta pel dret constitucional nacional, i no per una decisió d’un parlament autonòmic contrària a la constitució del determinat estat”. Aquesta consideració sencera no era inclosa en la versió original per gloria del joc brut espanyol.

Tanmateix escoltant el debat entre Margallo i Junqueres d’ahir escoltavem totes les catastrofes en diversos àmbits que ens vindrien damunt sense cap base per acabar sent comparats amb una colonia. Aquesta es la clau, el tracte i consideració colonial que Catalunya ha tingut per part de l’Estat des de fa 300 anys i que invalida aquesta estimació que de tant en tant ens volen fer creure.

Aquesta campanya reflecteix un projecte sense marxa enrere, el projecte de la il·lusió però amb arguments estudiats i sobretot intentant advertir de les incerteses, però també dels exemples anteriors on podem treure moltes conclusions i sobretot desmentir la idea de que no som pas diferents a la resta del planeta com sempre ens han volgut fer creure.

A l’altre costat la campanya del joc brut, la mentida, utilitzar el poder de l’Estat per manipular altres institucions o persones en benefici propi, la por, el jugar amb les coses més delicades per la societat i el nul respecte a la democràcia per seguir traient pròfit sense res a canvi, en definitiva una colonia.

Aquest 27 S ens juguem també aquest horitzó, i crec que la campanya ha ajudat a clarificar moltes coses i sobretot veure que no tot s’hi val per un objectiu, i amb això la lliçó d’aquests últims dies a les clavegueres de l’Estat es constant i potser els serà positiu en un futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.