ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA DIFERÈNCIA CATALANA

Unes reaccions per posar-se les mans al cap, el sindicat ultradreta Manos Limpias ens diu que “També ETA deia que era una qüestió política”, francament vomitiu. Joan Herrera veu insolit que Mas no vagi de núm. 1, potser que algú li expliqui que el 27 S el plebiscit es independència si o no, i no Mas si o no, no crec que sigui tant difícil entendre això. El Ministre Margallo parlant de totalitarisme de Mas, per ell les urnes i la decisió democràtica i lliure d’una societat a traves del vot es digne de règims totalitaris, una bona prova dels valors d’aquest ministre digne de la Transició Espanyola.

En Gabriel Rufian es fa moltes preguntes i crec que son força aclaridores i demostren el cinisme i la mala fe d’alguns.

Per què?

Gabriel Rufián
Per què que l’esquerra independentista catalana pacti amb CDC per conformar una república catalana és “dolent”, i que la nova esquerra espanyola pacti amb PPPSOEC´S una espècie de monarquia (això és immutable) federal, “bo”?
Per què que el poble grec es convoqui en un referèndum davant l’opressió d’organitzacions supranacionals és “emancipació”, i que ho faci el poble català davant l’opressió d’un Estat que li nega la seva pròpia identitat, “nacionalisme excloent”?

Per què que a Catalunya s’abracin en públic dos polítics amb històries, plantejaments i posicionaments ideològics radicalment oposats és una “estafa”, i que els dos líders de les principals forces polítiques hegemòniques a Espanya ho facin en un despatx en privat, “sentit d’Estat” ?
Per què si Guardiola s’implica en política “és lamentable i per diners” i si ho fa l’atleta Marta Domínguez “és per “responsabilitat i il·lusió”?
Per què que el més revolucionari dels polítics espanyols regali un dvd d’una sèrie de televisió a un rei és “transgressor”, i que un independentista en una paradeta reparteixi un diari informatiu, “coacció”?
Per què clamar durant dècades per una regeneració, canvi i revolució, és “coherent”, i després emmudir enfront de la major regeneració, canvi i revolució del sud d’Europa, “responsable”?

Per què que un poble sigui el que vulgui ser, com vulgui ser, on vulgui ser i amb qui vulgui ser és “separatisme”, i no permetre-ho, “fermesa”?
Per què que anar en contra d’una legalitat constitucional per reivindicar i votar la teva pròpia identitat és “frau de llei” i trencar aquesta legalitat en una sola nit pactant l’indigne article 135 de pagament del deute per sobre de la despesa social, “inevitable”?
Per què advocar per un món sense fronteres per no deixar votar a un poble és “modern”, i denunciar les que es construeixen molt altes i amb concertinas al capdamunt a Ceuta i Melilla, “irresponsable”?
Per què ser constitucionalista per no deixar ser el que vulgui ser un poble és “serietat” i per evitar i denunciar els més de 500.000 desnonaments executats en els últims 6 anys, “demagògic”?
Per què utilitzar com a coartada a Mas per no donar suport a un procés d’autodeterminació és “normal”, i utilitzar a Rajoy, Sánchez o Rivera per no donar suport a una suposada tercera via federalista, “extremista”?
Per què que una televisió pública cobreixi una de les majors mobilitzacions socials de la història contemporània és “adoctrinament”, i que una altra televisió pública no ho faci, “anecdòtic”?

Per què un acte de generositat i pragmatisme polític d’ERC a favor d’un altre partit per un objectiu major que persegueixen fa dècades és “incongruent”, i un acte similar del PSOE, PP o C´s seria “altura de mires” ?
Per què si tant “si és pot” no s’ajuda a qui ja ha pogut i vol seguir poguent?
Per què ningú no respon a tot això? Perquè potser no poden. I perquè nosaltres ho podem tot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.