ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ADIF: MARCA ESPANYA

El caos i descontrol avui a Rodalies es un fet que es va repetint amb uns passatgers que suposo van esgotant les seves reserves de paciència, alhora que les de la indignació més profunda supuren sense remei. Segons escoltava des de la Generalitat, fa quinze dies va passar una cosa semblant amb una aturada total del sistema. No es tant sols les infraestructures tant abandonades a Catalunya, els trens, les catenaries i altres problemes, que ara ens diuen que es el software que ha fallat, o sigui el sistema informàtic que no es pot garantir la seva fiabilitat. Francament surrealista.

Es xifra en unes 80 mil persones afectades i retards fins al migdia superiors als 60 minuts. El Conseller Vila ja ha posat el crit al cel i ens diu que li ha fet saber que aquest caos es inadmissible, alhora que ens diu que el sistema de rodalies es un desastre i vol solucions. De fet es queixa que la Generalitat només pot actuar de client davant d’un operador que es l’Estat. De retruc l’alternativa cotxe ha col·lapsat les vies d’accés a Barcelona, un altre drama surrealista.

Això es el que tenim, l’Estat espanyol ens ofereix això. Realment en ple 2015 sembla d’un nivell del tercer món no poder garantir la fiabilitat del sistema informàtic de rodalies i provocar el caos existent. El conseller sap que això no canviarà per molts escarafalls que hi posi. Quan no son unes infraestructures deficients son uns trens antics o qualsevol altre especificació tècnica amb la Generalitat com a espectador sense cap poder per revertir la situació, menys el dret a la “pataleta”. ADIF es per damunt del be i del mal i no te obligació de tractar amb les institucions catalanes, és així de clar.

Catalunya necessita inversions per modernitzar la seva xarxa, cosa que no tindrem amb un espoli fiscal normalitzat, necessita un canvi d’operador que ara tampoc no pot demanar i finalment un tracte personalitzat i unes competències que res tenen a veure amb aquell famós traspàs que deixava exclós vies i trens i poder de decisió, o sigui el típic fum autonòmic que tant mal ens ha fet.

Tot això dins Espanya no ho aconseguirem, i per tant cal un Estat al nostre favor amb totes les seves eines al servei de la gent, en aquest cas els usuaris de rodalies, molts d’ells d’aquests cinturò del baix llobregat que haurien d’entendre que la seva millora de vida va molt lligada amb el procés cap a la independència. No parlem de coses a l’aire, sinó problemes reals i quotidians que afecten directament les seves vides. Cal un nou país i aquest diumenge han de posar la primera pedra, per deixar-lo acabat el 27 S i fugir d’aquest malson que ningú es mereix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.