ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

AMENACES COM OFERTA

La sessió del Parlament d’ahir va ser d’una tensió forta, es va aprovar el que serà la Junta Electoral del 9 N per una majoria molt clara de 89 diputats sobre 135 amb dues imatges, una la dels Populars amb les dues mans aixecades com esperant la detenció de tots els representants públics menys ells, i les amenaces del seu portaveu Enric Millo de portar a tots els diputats que han votat favorablement a la fiscalia.

Al costat d’aquestes actituds de baixa estopa, trobem que un enviat de la gran agència de notícies econòmica dels EUA Bloomberg s’entrevistava amb diversos líders polítics catalans despres de la seva editorial amb una dura critica a l’actitud espanyola amb la Consulta, i alhora sabem que diverses cancelleries europees s’han posat en contacte amb la Generalitat per saber de primera mà aquest atemptat a la democràcia. Per tant el que faci o no faci el Govern espanyol ja es un afer internacional amb tot el que això comporta.

Com deia abans, amenaçar als diputats que segueixen desenvolupant una llei del Parlament alhora que demanen celeritat al TC per aixecar la suspensió cautelar amb al.legacions d’alt contingut jurídic que contrasten amb els recursos de l’Estat amb molta base de retalls de premsa i portat per l’advocada de l’Estat al registre, la que per cert el seu pare va ser un destacat franquista per acabar de fer la quadratura del cercle i veure fins on arriben el que s’anomena les clavegueres de l’Estat.

Una actitud paranoica i camorrista que al veure que no els pot servir de res, es desmuntarà com una baralla de cartes. Fermesa i unitat es la recepta ja que el temps del procés l’hem de portar a Catalunya, i segur que acabarem votant. Espanya juga amb foc i la comunitat internacional comprovarà quin tipus de democràcia existeix al sud d’Europa, on es prohibeix votar amb joc brut, amenaces, por i imposició. Cal no cedir en cap moment i guardar la recepta de la democràcia i el camí pacífic com a màxima garantia de la nostra decisió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.