ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA CONSULTA ANTIDEMOCRÀTICA

Segons les paraules del president espanyol “La consulta es profundament antidemocràtica”, contraria a la Constitució i la sobirania es patrimoni de tots els espanyols. Ens diu que la llei es garantia d’igualtat i de drets i llibertats dels ciutadans. Alhora diu que la consulta ens divideix i ens allunya de la resta d’Espanya i d’Europa. Amb aquesta base i via express els dos recursos ja son una realitat al TC, que ràpidament ha admès per suspendre cautelarment la consulta.

Realment la democràcia ahir va patir un altre cop per part de l’Estat. Una visió propia d’altres temps i d’altres règims, que sembla no han quedat a l’oblit, i segueixen ben vius a les mentalitat del poder espanyol. Una consulta per definició mai pot ser antidemocràtica, de fet es la base de qualsevol democràcia. Ens parlen de la Constitució que sembla feta com a garantia de no poder exercir el nostre dret a decidir mai. També fa gracia el tema de la sobirania, resulta que com que la nostra pregunta afecta a tothom, hauria de ser a nivell estatal, un argument ridícul, ja que també afectaria a Europa i a ningú li passa pel cap que també votin a la Consulta. Realment mai ha passat que un problema d’una nació com Catalunya la voti algú fora d’aquest àmbit.

Diuen que ens allunya d’Espanya i d’Europa, cosa que ja es fals d’entrada, ja que la nostra relació amb Espanya ha de continuar sent de veïnatge i positiva, i respecte Europa no s’ha pronunciat oficialment, per tant no es pot dir el que no es.

Les presses per anul·lar la democràcia son una prova més pel món del tipus de sistema que realment patim. El món ho mira amb sorpresa, però el nostre procés es de la gent, i per tant no te aturador, el poden endarrerir o momentàniament aturar amb la nul·la divisió de poders que han demostrat entre l’executiu i el judicial, una mateixa cosa a l’Estat espanyol, però no poden aturar el procés que lògicament seguirà el seu curs fins poder exercir el nostre dret fonamental a decidir el nostre futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.