ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

VOTAR, SIMPLEMENT VOTAR

El dissabte vam viure un dia historic amb la signatura de la convocatòria de la Consulta amb un acte impecable que ha donat el tomb al món i que demostra la normalitat en que es viu el procés. Tot l’engranatge s’ha posat en marxa per desplegar i fer possible saber l’opinió de la ciutadania catalana i posteriorment el govern actuar en conseqüència, en definitiva democraticament impecable i que no hauria de portar cap tipus de problema en cap democràcia occidental que es vulgui dir com a tal.

Tanmateix parlem d’Espanya, i els Populars víctimes de la seva histèria ja ens han dit que la signatura es pròpia de règims totalitaris, potser a De Cospedal se li hauria de dir que aquests règims que suposo enyora ja que els esmenta tant sovint els importa moltes coses, però entre elles no esta la d’escoltar la opinió de la ciutadania els hi asseguro. Per altra banda tot un eurodiputat Popular com Carlos Iturgaiz en ple deliri febril ens diu que ETA es un aliat de Mas, sobren els comentaris. Per part de Soraya Saenz de Santamaria amb una roda de premsa amb cara seriosa ens adverteix que un cop suspès haurem de tornar cap a casa amb la cua entre cames i problema resolt, així deu ser com afronta els problemes l’Estat, però naturalment no es la manera, i demostren un cop més no estar a l’alçada ni de la democràcia, ni dels càrrecs que ocupen.

Ahir a la nit veiem l’entrevista de l’Ana Pastor de la Sexta al President, una cadena i una periodista que venen amb l’etiqueta de progressistes i ahir vam poder comprovar que apart de mostrar-se incisiu amb l’entrevistat, cosa crec positiva, les preguntes van anar moltes amb l’embolcall dels tòpics del Govern espanyol, cosa que denota falta d’objectivitat, i sobretot destacaria dues preguntes basades en una falsedat, cosa que s’escapa de qualsevol ètica periodística, una ” referint-se a una consulta il·legal”, cosa que en el moment que estem evidentment es una falsedat de totes totes, o es que ens diuen que l’opinió del Govern espanyol es la mateixa que el Tribunal, i l’altra barrejar l’opinió de Van Rompuy contrari al nostre procés amb la posició de la Unió Europea que encara no sabem. Això desmereix aquesta entrevista.

Per altra banda el President va ser clar, en defensar el vot com la millor forma en democràcia per resoldre els problemes, i alhora va sortir molt be de l’intent de barrejar el cas Pujol amb el nostre procés.

En definitiva, i com deia Julia Otero al principi del programa, no es un problema de Mas, es de la societat catalana que vol votar igual que ella, en el seu cas per dir No, com marca la normalitat democràtica, tot això sembla molt difícil d’entendre en una democràcia que fa aigues per tot arreu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.