ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

AMENACES I ATACS CONSTANTS: EL SEU DIÀLEG

Sense categoria
Diuen que son per exigències tècniques i per ordre de reordenació vingudes d’Europa, de totes maneres la realitat es que la Televisió Catalana podria perdre la meitat dels seus canals i de pas la reciprocitat amb les Illes. Cal dir, i tenen molt clar que primer l’Educació i ara la nostra televisió, son atacs al moll de l’os de la nostra identitat que pretenen esborrar a cop de decret. Aquesta es la seva oferta de diàleg.

Efectivament, el govern espanyol ha de complir la norma europea i necessita alliberar espais per l’anomenat dividend digital. Cal dir que es un problema tècnic, i que ells han creat atorgant llicències que sabien que tard o d’hora haurien de tancar. De totes maneres ningú els ordena com ho han de fer, però ells ho tenen molt clar, eliminar el màxim l’imaginari català en aquest cas de la gran pantalla, es a dir pura política amb intenció.

Escola i televisió, dos grans items que cal combatre per silenciar la nostra llengua i la nostra identitat. Nomès cal veure el tancament de la televisió valenciana, i la llei Wert contra la immersió lingüística, una mesura genocida que permet que els drets d’un alumne passin per davant de tota la resta de la classe. Cap fonament democràtic, però un objectiu llargament perseguit. Ara toca eliminar la reciprocitat a les Illes, per allunyar aquests Països Catalans, i afeblir la nostra televisió pública.

A cop de decret i sense diàleg previ la política de pensament únic i antidemocràtica passa per davant de les solucions tècniques i el sentit comú més elemental. Com podem veure aquesta batalla es una escomesa rere l’altre, i alguns encara es pregunten perquè volem marxar.

La mentalitat irracional arriba al deliri amb casos com el Director de l’Organització Nacional de Trasplantaments que ens amenaça dient que una independència faria no poder atendre els casos de trasplantaments ja que una quarta part dels òrgans prové de terres espanyoles.  Tota una paranoia miserable que no mereix més comentari.

En definitiva, aquestes son les ofertes de diàleg que ens ofereixen, cal tenir-ho clar, sobretot per aquells que encara defensen terceres vies sense solta ni volta. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.