ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL SILENCI COM A MESURA A L?ODI A CATALUNYA

Sense categoria
El País Valencià segueix patint la paranoia i aquest genocidi lingüístic que te entre cella i cella el Partit Popular contra tot el que fa olor a Catalunya, i en particular la seva llengua, curiosament la mateixa que el territori esmentat. Ara li ha tocat el tancament de Catalunya Radio, cosa que ha suposat la total desaparició de mitjans en la nostra llengua, cosa que en una democràcia i en el segle on ens trobem respon a unes maniobres molt matusseres per deixar molt clar que no som ben rebuts i per suposat poca cosa ens uneix amb l’Estat espanyol.

El tancament se suma a TV3 i recentment a RTVV, deixant sense cap emissora en català, tret d’alguna comarcal. Acció Cultural del País Valencià desconnectava les antenes per tal d’evitar les dues multes de mig milió d’euros per tenir els repetidors. Curiosament tot prové de la denuncia d’un grupet feixista que advertia de les emissions, fet que tothom sabia. Es una planificació premeditada i guiada per l’odi i el feixisme, i abonada pel procés sobiranista que no saben com aturar. Primer TV3 i la Corporació va ser titllada d’il·legal per la Generalitat Valenciana quan emetia des del 1985, i sabent que mai han perseguit emissores il·legals en castellà que es veuen al territori. La pressió popular no va servir de res i fins hi tot la iniciativa legislativa amb 650 mil signatures al Congreso va ser rebutjada pels Populars. Tampoc va se efectiu la reciprocitat proposada amb Canal 9 des de Catalunya amb excuses de mal pagador. Finalment amb gran impacte la Televisió Valenciana i amb esperpent va ser tancada. Ara amb Catalunya Radio han aconseguit silenciar qualsevol mitjà en català amb actuacions pròpies d’una Dictadura sense límits.

Efectivament aquesta es la història resumida d’una xenofòbia sense limitacions, un odi sense fronteres que ha aconseguit primer voler una llengua que cap expert en la matèria reconeix, simplement per afeblir la llengua catalana, i desprès veure les vertaderes intencions amb la persecució sense sentit de la mateixa en els mitjans i l’eliminació progressiva a les escoles. Aquesta es la defensa de la llengua que ens volen vendre. Es pensen que amb el silenci aconseguiran apaivagar una societat en el segle que vivim. Segurament ho han fet durant molts anys, però estan sembrant la llavor perquè tard o d’hora la societat valenciana faci un canvi de rumb, i comprovi com ha estat enganyada i manipulada culturalment i econòmicament sense compassió. Per moltes accions de suport des de Catalunya o clams de molta gent no s’aturarà aquesta bogeria.
La paraula la te el poble, i aquest ha de veure que li convé, amb uns representants que sorgeixin del mateix amb una identitat a defensar i un projecte que amb una Catalunya Estat al costat els estarà esperant, que no imposant, i com qualsevol democràcia normal, les urnes i el sentit de la gent decidirà.

  1. En detallets com aquestos, es veuen bé les intencions. Tant del qui fa la mala jugada, com els que callen, que ja els hi val.
    Salutacions. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.