ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

MOVIMIENTO CIUDADANO: AQUESTA ES LA RENOVACIÓ?

Sense categoria

El nou moviment impulsat per Albert Rivera pretén donar el salt a l’àmbit espanyol i competir directament amb el populisme radical espanyol de Rosa Diez. A Catalunya es van presentar amb l’objectiu de reformar la política espanyola i catalana, encara que veient les cares que alimenten el nou moviment amb ex-militants de Fuerza Nueva inclosos, ens adonem que aquesta nova formula va directament a reforçar aquesta Espanya uniforme i amb la imposició com a norma on Catalunya te el paper de pagar i callar com sempre.

Volen vertebrar un projecte comú espanyol, amb solucions que passen per personatges com Tomas Guasch, periodista esportiu amb enyorança de l’Espanya més rància amb els toros i futbol com elements folklòrics representatius, en José Maria Fuster-Fabra, advocat d’ultra dreta i ex-militant de partit feixista que defensa la unitat espanyola per damunt de la mateixa societat i Anna Grau, periodista d’ABC amb gran ressentiment vers Catalunya amb articles carregats d’autoodi i insults. En definitiva i com deia Jordi Cañas en un atac de sinceritat histèrica volen muntar un ulster dins de la nostra terra amb joc brut per lluitar contra la democràcia i el mateix clam de la societat catalana.

 

Efectivament, una nova formació amb receptes molt velles i tronades. Aquella defensa de l’Espanya de sempre, amb un intent de capa de vernís per damunt que al rascar ens trobem personatges com els abans descrits amb clara vocació d’aquella Espanya intolerant i amb la imposició per bandera. Un prototip de periodista de l’època de la dictadura amb tots els tics de sempre, un advocat amb passat feixista i present sense evolucionar i una periodista que te com a grans mèrits no buscar la notícia, i substituir-la per la campanya contra Catalunya que malauradament a Espanya sempre dona rèdit, i amb Catalunya val tot.

 

Aquesta es la gran sol·lució i renovació espanyola de la política, com deia en Cañas amb la intenció oculta o no tant oculta de muntar un Ulster català i aconseguir l’objectiu que sempre han pretés com es trencar la cohesió interna catalana que fins ara ha superat totes les proves, i que segurament es l’arma més poderosa contra la determinació catalana de consultar-se sobre el seu futur.

 

Per fer-se una idea, a l’àmbit espanyol lluitaran pel segment polític que ara ocupa un partit tant intolerant i radicalment espanyol com UPyD. Sí aquest es el futur que ha de renovar l’Estat espanyol crec que queda dit tot. Per simple higiene democràtica aquest bucle tancat anomenat Espanya no te present ni futur per una Catalunya amb mirada oberta i plural, uns termes que no es veuen ni de lluny a l’altre costat de l’Ebre.

 

En definitiva, la recepta es unitat i claredat d’objectius sense missatges contradictoris, i sobretot determinació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.