ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

QUAN UNITS VOL DIR ASSIMILATS

Sense categoria
El joc de les paraules es molt ric, i per tant en el procés engegat per la societat civil catalana per poder decidir lliurement i democràticament el seu futur com a poble, ens podem trobar opcions imaginaries com la tercera via, una mena de drecera màgica que els partidaris de que mai puguem fer normal el nostre Estat utilitzant com a recurs desesperat i que veu com a l’altre costat es troba amb expressions com que anem contra l’evolució natural, com que els partits independentistes hauran de donar explicacions per les seves propostes impossibles o aquest decret actualitzat de Nova Planta en forma de llei Wert i l’intent barroer d’esborrar qualsevol llengua que no sigui el castellà.

Efectivament, el president espanyol en una roda de premsa i parlant de la proposta de consulta catalana, ens diu que  la independència va contra l’evolució natural de les coses. El seu ministre de Justícia explica que els partits sobiranistes hauran de donar explicacions i assumir responsabilitats per haver plantejat objectius no realitzables, falsedats ja que al segle XXI no hi ha possibilitat d’anar contra l’Estat de dret. Per altra banda, i en la mateix línia, l’esmena de UpyD acceptada pels populars a la Llei Wert dient que el castellà serà vehicular a tot l’Estat espanyol, i que el silenci administratiu permetrà als pares recórrer a l’ensenyament privat, dona idea d’aquesta pluralitat i projecte de convivència que ens ofereixen.
Realment, i si parlem d’evolució, sembla que alguns encara viuen al 39 o més enllà amb una dictadura militar sagnant que eliminava qualsevol discrepància amb una idea monòlitica i única de l’Estat espanyol. Es molt lamentable que un president s’atreveixi a dir aquestes bajanades quan nomes amb un cop d’ull al mapa mundial a les últimes dècades dona fe de la creació d’un gran nombre d’Estats sense aturador i per diverses vies. Per altra banda Gallardon ens parla de falsedats, suposo que no es refereix i com deia a l’exemple anterior de la farsa d’una transició que va premiar als botxins i va seguir humiliant als vençuts com podem viure avui en dia amb els judicis argentins ignorats per Madrid, també caldria preguntar, on ha quedat allò de que en democràcia es pot defensar qualsevol projecte i amb violència no sempre aplicat al País Basc i al terrorisme. Ara hem passat a demanar responsabilitats per partits legítims amb projectes democràtics, en que quedem.
Menció apart, te aquesta obsessió malaltissa per eliminar qualsevol llengua que no sigui la castellana a l’Estat, ara veiem amb l’excusa del trilinguisme a les Balears, una autèntica aberració d’aquest genocides lingüístics, i ara amb aquesta esmena a la Llei Wert per imposar la llengua castellana per llei i fulminar el projecte d’immersió lingüística a Catalunya lloat per tot Europa i que no havia donat cap problema, fins que aquests ultres de la imposició i el pensament únic han volgut crear-lo amb un percentatge de famílies insignificant com aval.
Aquest es el projecte alternatiu espanyol, on ens hem de sentir perfectament integrats, i on com diuen tindrem les màximes oportunitats. Crec que no hi ha dubte que escollir democràcia i futur no es això.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.