ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LES CONTRADICCIONS D?EN DURAN

Sense categoria

Es el drama de cada dia, un mateix partit al Govern, dues versions, un pas a la dreta, un a l’esquerra. Declaracions en un sentit de dilluns a divendres i altres en sentit contrari al cap de setmana, una bona gestió del procés per part del President Mas erosionada constantment des de les seves pròpies files i malbaratant la bona feina aconseguida. Ara ens diuen que la consulta no equival a independència o confederación. Ja hi tornem a ser i un dia o altre hem de resoldre aquest problema.

En Duran ens diu que la consulta no equival a les paraules esmentades, i simplement ha de servir per votar lliurement. Reivindica el paper indispensable del seu partit i la seva necessitat ara i en un futur. Ens diu que es el principal referent internacional del nostre país, amb estat propi o sense, independents o interdependents,  federals o confederals. Afirma que la consulta ha de ser el 2014 amb les condicions que tots sabem i empara legal amb una gran concentración de forces polítiques al seu voltant.

Efectivament, cal deixar clar les coses, i deixar de marejar la perdiu, ho confondre a la societat ja prou atabalada. La consulta no es només per votar lliurement, això amb una democràcia ja es dona per fet, no hauría de ser un mérit, i naturalment es per preguntar i donar viabilitat a la resposta, acatant la voluntat majoritària popular, no es una anècdota, per tant una consulta sobre la independència com es el cas que ens ocupa, evidentment equival o a estat propi o seguir com fins ara. Ningú ha demanat cap confederació, ni altres formules totes respectables que tenen una prèvia interessant. Primer s’ha de ser un estat per federar-se d’igual a igual amb un altre, i segon i molt important, cal ser dos per fer aquesta operación, i de moment no hi ha ningú disposat a fer aquesta operación amb Catalunya. Per altra banda seria força esquizòfrenic renunciar a un Estat pròpi per tornar a federar-se d’aquell precisament que t’has alliberat. No enganyem a ningú. El clam popular de la manifestación de la Diada reclamava un estat propi, i aquesta es la pregunta amb tots els matisos que calguin, si ho volem ser o no i amb una resposta igualment senzilla com es un si o un no. No hi ha res més, ni cap anhel per altres històries fantasioses com les confederacions o altres paraules que segurament s’inventaran per intentar desesperadament evitar el que no volen.

Per altra banda, el paper d’Unió en aquests moments, o de part dels seus dirigents amb el principal al capdavant no es el que podríem dir galdós, ni lleial com correspondria, més aviat va en dirección contraria al programa electoral sota el que es va presentar, i això diu molt poc de la seriositat d’un partit com diu en Duran històric.

Per aquest mateix motiu, parlar de referent internacional un partit minoritàri dins l’arc polític català, no em sembla de rebut, i molt menys una realitat. El pes d’aquest partit es el que es, i amb uns comicis en solitari, no deixaria de ser un més sense un pes massa important dins la societat catalana.

Tanmateix caldria aclarir amb les condicions que diu ja sabem, aquestes básicamente es respecte a la democràcia i sota la legalitat vigent, que ja es podria fer si la voluntat política espanyola fos aquesta com succeeix al Regne Unit, si no es així cal cercar un altre legalitat, no podem ser esclaus d’una legalitat d’un estat que sempre hem tingut a la contra, i que seria ridícul ara basar tota amb el seu estat de dret.

En definitiva, caldrà aviat posar data a la consulta, esperar la resposta formal del govern espanyol i actuar amb conseqüència, la decisió es urgent i no hi ha cap motiu per ajornar el nostre futur.

 

 

  1. Bona nit, ahir va ser un altre dia trist veient el nostre conceller a Madrid negociant les engrunes i Rajoy a Brusel.les negociant amb qui té realment el poder.

    I és que els polítics catalans no es volen moure on hi ha el poder per aconseguir diners? On està l´esperit de superació? La màxima aspiració dels nostres polítics es asseure´s amb la Rioja i Múrcia i parlar de milers d’euros o asseure´s amb Finlàndia i Alemanya i parlar de milions d’euros?

       Bona nit i tapat.

    Gabriel

  2. …que és la mare de la ciència. No se’ns ha d’acabar, ja que en aquesta vida en fa falta molta, i per aguantar a aquest torracollons de’n Duran encara més. Per què CDC i en Mas no li foten la palleta al cul i l’avien? Suposo que pels sobredimensionats 13 diputats que tenen al Parlament. Els hi fan falta però, potser també l’haurien de ficar a ratlla i que parés de fer el ruc. Ell i la seva confederació que ningú demana.
    Sobre la legalitat espanyola, encara serien seves les colonies americanes, Flandes i Filipines si això fós relament determinant. I Estats Units continuaria amb la Gran Bretanya. La legalitat del colonitzador no serveix per a la llibertat del colonitzat. I els catalans segurament, davant la constant negativa a cedir dels espanyols, haurem d’optar pel trencament i la fractura, que ja hi és, de manera clara i decidida. No fent la guerra, que no tenim exercit, sinò amb les armes de la mobilització de la majoria del poble català, els seus representants institucionals, les organitzacions polítiques i la societat civil.
    Sobre la consulta, si aquesta no fós vinculant, sobretot pel govern català, seria una autèntica enganyifa. Un frau. Si els partits i entitats independentistes són legals, també ho han de ser les seves propostes. Sinò ens trobem davant d’un gran engany democràtic.
    Salutacions! 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.