ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

AMENACES I MENTIDES: EL PA DE CADA DIA

Sense categoria

El vicepresident del Parlament Europeu, el popular Vidal Quadras amenaça amb l’actuació policial si el referèndum català segueix endavant i el qualifica d’acte criminal amb total impunitat del seu partit i el càrrec que representa. Per alta banda De Cospedal segueix amb la cantarella de que la separació seria dividir Catalunya en dos, i en moments de dificultat es poc recomanable anar sol. Son dos exemples que intenten a la desesperada evitar la democràcia, i el més greu es que molta gent ho troba perfectament normal.

Com dèiem, l’amic Vidal Quadras titlla d’acte criminal un referèndum democràtic i avisa que la policia retiraria les urnes dels col·legis electorals. Advertint que  s’ha d’aturar qualsevol consulta d’acord amb la llei i l’ordre. No es el primer cop que va per aquest camí, i ja li ha valgut la reprovació més d’un cop que no sembla haver aturat la seva ment malaltissa. També la videpresidenta espanyola ens diu que ningú es salva sol, i la divisió catalana que significaria la independència. Parla de que un dels grans avantatges de la nació espanyola es que ha permés millorar la vida dels ciutadans. Diu no sentir vergonya de dir que es espanyola i esta orgullosa de ser-ho, insistint que en moments de dificultat cal anar més junts que mai.

Realment, es molt trist que tota una institució com l’Eurocambra no pugui expulsar un membre que reiteradament mostra els seus tics antidemocràtics i autoritaris sense cap rubor. En Vidal Quadras fa temps que tindria que estar vetat de qualsevol representació ciutadana. No pot representar a ningú, algú que utilitzaria la violència per silenciar la veu pacífica del poble amb la base de la democràcia, com es un referèndum, i que posi la llei com a coartada per fer-ho possible, això ja es inadmissible en qualsevol estat de dret i amb una Europa que vol defensar uns valors que en aquest cas no es veuen. Es poden defensar totes les ideologies que siguin democràtiques sense complexos, ara anar contra el poble i la mateixa essència del sistema que titlla d’acte criminal, no hauria de ser una pràctica habitual.

La Vicepresidenta, ens parla d’una separació que ens separaria en dos, suposo en la seva imaginació, ja que no hi ha precedents d’aquest fenomen curiós, i no crec que fóssim els primers. Diu que junts hem millorat la qualitat de vida dels ciutadans, això ja es una burla, nomes cal repassar inversions, oportunitats, tracte, cultura, espoli fiscal i un estat sistemàticament en contra nostre per veure que això no s’aguanta per enlloc. Respecte que ningú es salva sol, segurament l’ha traïda el subconscient i ho diu per Espanya sense Catalunya, perquè nosaltres segons tots els estudis seríem un estat molt eficient i rendible, ja que per primer cop el nostre govern, millor o pitjor no jugaria a la nostra contra, i tot el nostre esforç repercutiria amb els nostres ciutadans. Per tant son arguments de pati d’escola que son un insult a la intel·ligència.

En definitiva, el pa nostre de cada dia, es el gran argument per no emprendre el nostre camí sense complexos. Tenim pressa molta pressa.

 

 

 

 

  1. Benvolgut Albert,

    no voldria semblar un mestre-tites dona-lliçons però penso que cal fer un aclariment… quan dius :

    “això ja es inadmissible en qualsevol estat de dret”

    suposo que vols dir “estat democràtic”, oi? perquè fins i tot l’espanya franquista era un “estat de dret”, tenia el seu propi ‘dret’, malgrat li mancava qualsevol semblança a un estat democràtic. Et faig l’observació perquè és massa habitual confondre aquests dos conceptes, “estat de dret” i “estat democràtic” i que poques vegades van de la mà. Un estat democràtic, a l’estil occidental, és un estat de dret, però un estat de dret no té perquè ser necessàriament un estat democràtic… i a desgrat nostre hi ha massa exemples en aquest petit món…

    Aquesta confusió entre conceptes la fa servir l’espanyolisme per vestir-se d’honorabilitat i legitimitat, però un cop aclarit és quan se’l pot deixar al descobert… no els hi donem armes…

    Salut i República!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.