ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

MAURICI LUCENA EN UN ALTRE PLANETA

Sense categoria
El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena ens diu que no te cap dubte que PP i PSOE acceptaran el dret a decidir, i reitera a Mas que entrarien en un Govern d’unitat junt amb els populars, i amb la condició de deixar de banda el procés independentista suprimint el Consell Assessor de la Transició Nacional, i es deixin de crear estructures d’estat. Alhora es neguen a un pacte pressupostari per falta de confiança, quan al mateix temps donen pressa per donar-li llum i fer una cimera socioeconòmica. En definitiva tot un desgavell surrealista que mereix una reflexió seriosa.

Efectivament, en Lucena creu en l’acceptació del dret a decidir de populars i socialistes, i posa les condicions esmentades per entrar al govern català, que sobretot volen d’unitat, sense esmentar tots els partits, però citant als populars com a convidats ja que els considera part important de la negociació amb Espanya. Per altra banda voldria neutralitat en els interessos comuns, i no acceptaria una prefiguració del resultat de la consulta, demanant suprimir el Consell esmentat i no crear estructures abans que els catalans decideixin, ja que ho veu molt poc democràtic.
Realment, la desorientació i la presa de pel d’aquest partit a Catalunya es greu i preocupant. Ens vol fer creure que PP i PSOE acabaran acceptant el dret a decidir quan simplement en son totalment contraris amb l’excusa Constitucional, i una versió democràtica que no contempla cap dret democràtic pels catalans, i molt menys decidir el seu futur, cosa que com veiem amb l’advocat de l’Estat ja estudia totes les vies per impedir-les, i en qualsevol cas al negar-nos ser cap subjecte sobirà, ens remet a una reforma constitucional impossible i una votació conjunta amb tot l’Estat. Per altra banda veiem que ni un partit ni l’altra tenen cap diàleg sobre aquest tema que no esta, ni estarà a la seva agenda. Caldria preguntar, en que es basa el portaveu socialista per la seva afirmació. 
Per altra banda, la seva futura entrada a govern vol incloure els populars, partit antagònic amb els interessos dels catalans i simple filial popular a Catalunya sense capacitat de decisió pròpia i negant tots els greuges que patim, amb una total desconsideració a la ciutadania catalana. De totes maneres no s’atura aquí, volen que el govern oblidi el seu contracte electoral amb la ciutadania, la qual li ha donat el suport majoritari com els seus representants per uns motius que ara pretenen ignorar, passant els seus interessos de partit per davant de la majoria de la societat, en una clara prova antidemocràtica.
No acceptar el clam majoritari de la societat i el posterior refrendament electoral del mateix, no es correspon amb el respecte democràtic que ens dona Lucena. Han de comprendre que la majoria vol consulta i decidir el futur en clau d’Estat propi, i per tant no crear la mínima base per fer-ho possible en cas de rebre el suport ciutadà seria un frau de grans proporcions.
Pel que fa al pressupost, saben perfectament que no poden estar condemnant les retallades i alhora avalar un pressupost impossible amb més de 3 mil milions per retallar l’estat del benestar. Haurien d’explicar molt be, que significa seguir les consignes de l’Estat i deixar la societat catalana totalment a la misèria amb una condemna que no volen canviar.
En definitiva, una desorientació surrealista, que el procés cap a la sobirania ha posat damunt la taula i ha portat a aquests partits a posicions totalment contradictòries.
  1. No és pas que estigui a favor d’aquesta col·leció de despropòsits amb els que el PSC (Partit Sobrer a Catalunya) ens regala les orelles, però se’ls hauria d’entendre. Des de fa anys i panys aquestos personatges han viscut de les rendes del franquisme i l’immigració espanyola a Catalunya presentant-se com la reserva -a l’esquerra- de la societat. Ara bé, un cop exaurit aquest espai social-polític-temporal i havent-se transformat -alhora- de partit polític a partit menjadora ha acabat ple a vessar de burocrates sense idees ni imaginació. Immersos en el canvi de paradigma de la societat catalana i sense recursos intel·lectuals, amb els que bastir-se’n d’un discurs, van fent tombs sense sentit, i m’ensumo que els veurem en aquest estat ‘catatònic’ fins la desintegració final, que faig coincidir amb les primeres eleccions post-independència. Doncs això, que com diuen per segons quines contrades ‘les quedan dos telediarios’…
  2. Hola Albert,
    potser se’m pot dir malpensat, però tot i no descartant un cert surrealista desorientament sociata, tant amb la qüestió catalana com amb l’econòmica, a part dels posicionaments clara i egocentricament partidistes, també crec que hi podria haver la intenció de confondre i endarrerir el procès independentista. Fins i tot participant del dret a decidir nomès per estar dins per anar-hi ficant pegues i entrabancs.
    Em semblen un ens neutre al servei de la política espanyolista i intolerant del PSOE, així com el PPC i Ciudadanos semblen les corretges de transmissió del PP i UPD.
    Salut i independència!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.