ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

NAVARRO I LA SEVA DESORIENTACIÓ

Sense categoria
Aquests dies hem vist algunes declaracions del líder socialista que sembla que ens vol prendre el pel o que encara no s’ha fet càrrec de que el film ha canviat, i els vents bufen diferent a Catalunya. Primer renyà a Junqueras per esmentar eleccions anticipades, i pràcticament l’obliga a complir el pacte, que se li hauria de recordar es principalment per un objectiu concret. En segon lloc ens diu que la Llei de Consultes no ha de tenir com a principal objectiu un referèndum sobre la sobirania de Catalunya, ja que això te altres camins. Estem desitjosos de saber quins son aquests, de moment ningú els ha trobat encara, no serà que no existeixen.

Efectivament, Navarro es mostra preocupat per l’actitud repúblicana, amb una actuació irresponsable, perjudicant la governabilitat del país, recordant que el pacte es per complir-lo. De la mateixa manera, i sobre la teoria del joc brut espanyol sobre el dret a decidir ha convidat al President ha deixar la teoria de la conspiració, i treballar per resoldre els problemes dels catalans, instant a prioritzar la reforma del model de finançament per davant del dret a decidir. Pel que fa a la nova llei de consultes diu que ha de servir perquè els ciutadans participin en el govern i opinin sobre temes com les retallades. El futur de Catalunya es fa per altres camins, amb la negociació amb el govern espanyol i el compliment de la legalitat vigent.
Realment, sembla que ens vulgui vendre una situació que ja coneixíem, però que per desgracia per ell ha canviat i molt, i no sembla que es vulgui adaptar a ella. El pacte de governabilitat te un objectiu prioritari com es la consulta per decidir el nostre futur com a poble, i per tant el que allunyi aquest objectiu expressat als programes electorals, al carrer amb la manifestació de l’11 de setembre, i en el document de governabilitat, deixa aquest sense efecte, i s’ha de denunciar amb eleccions o no. Per tant recordo que el pacte com be diu s’ha de complir, però amb tota la lletra, això ho hauria de saber prou be. No avala la teoria del joc brut, quan deixant de banda la condemna total de la corrupció, veiem exemples cada dia d’aquest joc macabre espanyol amb una finalitat com es aturar el procés sobiranista i dividir la nostra societat, per tant no es pot deixar de denunciar. De fet el procés cap a l’Estat propi no es un capritx, i precisament es la via per solucionar o intentar solucionar els problemes dels catalans. No es pot reformar cap model de finançament, sense el nostre propi estat. Ja es va rebre la porta al nas amb el pacte fiscal i qualsevol modificació necessita l’autorització de qui vertaderament te el poder per fer i desfer, això no es cap pacte. Per tant el dret a decidir es la prioritat absoluta per poder ger la gestió dels nostres recursos. Ens diu que la llei de consultes pot preguntar per les retallades, i no pel nostre futur, es curiós, nomes es pot preguntar pel que li interessa al Sr. Navarro, amb un menyspreu absolut a la democràcia, i perquè no dir-ho una gran demagògia, ja que les retallades van immensament lligades amb poder assolir un estat propi o no. No es pot dir mitges veritats o mitges mentides. Diu que el futur es fa per la legalitat espanyola, i amb diàleg amb Espanya, quan sap perfectament que una i altra cosa tenen tancada la porta a Catalunya. Ja n’hi ha prou d’enganyar a la gent. A l’altre costat nomes hi ha apel·lacions a la sagrada Constitució per retallar-nos els nostres drets i deixar la democràcia com a secundària.
En definitiva, una gran desorientació interessada que en el nou context de Catalunya ja no te cabuda, i faria be de pensar que amb el nostre nou estat quin futur li espera al seu partit amb posicions com la seva, es pot defensar tot, però no anar en contra el dret de decidir de tot un poble lliurement.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.