ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

L’ESPOT ELECTORAL QUE MOLESTA L’UNIONISME

Sense categoria
La nova campanya electoral per fomentar la participació que ja hem vist aquests dies per la televisió amb diferents imatges cabdals de la historia de Catalunya del últims 50 anys, i que te com a darrera, la manifestació per l’Estat propi per la Diada, no ha agradat gens als partits que defensen la dependència espanyola, i fins hi tot la majoria neguen el dret a decidir de la ciutadania, i les lleis per damunt de la democràcia. Una nova prova de la visió parcial d’aquests partits, i la seva esquena a la realitat catalana en benefici de la seva visió imposada, i les ganes de que res canviï.

El PSOE-C, PP, Ciudadanos i també Iniciativa, volen amagar la campanya de participació, i recorren a la junta electoral en un acte insòlit per silenciar el foment a acudir a les urnes el 25 N, i sembla que comencen a buscar excuses per emmascarar uns resultats que deixaran en evidència el seu projecte unionista dels tres primers esmentats. El lema es “Jo vaig votar”, i fa un recorregut per la història  amb gent que va estar a la manifestació del 77, als Jocs Olímpics, que va venir a treballar els anys 60  i es va quedar, la Constitució del 78 o les imatges de la manifestació independentista de la Diada que han tret de polleguera a aquests partits, per posar uns exemples. Iniciativa el considera partidista per fer  la visió de ser uns comicis històrics. El govern de la Generalitat el considera formalment impecable, i si be considera que no tots els partits van assistir a la manifestació de la Diada, tampoc hi va haver unanimitat en la petició de vot per la Constitució per exemple. El socialisme ho considera un atac a la democràcia.
Realment, l’unionisme sense arguments i amb el pas canviat pels esdeveniments històrics i inesperats que estem vivint, esta molt nerviós, i una campanya, crec impecable des del punt de vista de tocar la fibra sensible de la gent, i fomentar la seva participació en aquestes eleccions, que tothom sap que son més que unes eleccions, i que es decideix molt més que una simple composició d’un Parlament, qui vulgui amagar això, se’ns dubte viu en un altre planeta o vol amagar la realitat. La campanya no fa més que passar per episodis històrics de Catalunya, i que no tenen perquè ser unànimes, simplement molt importants. La manifestació independentista ha canviat el rumb de la historia, 1 milió i mig de persones al carrer, recordo un 20% de la població, passarà als llibres d’història, i te tot el dret de sortir com exemple en aquest espot els agradi alguns o no, cal dir que a molts no ens agrada La Constitució, o en el seu dia van votar no, però això no treu que sigui un esdeveniment que te tot el dret de ser un referent històric. Cal dir que qui esta acostumat a moldejar la historia en benefici dels seus interessos, sempre admet només una part parcial, i pretén amagar el que no vol. Per tant els tres partits unionistes pretenen ara amagar el que marca la centralitat a Catalunya, i el principal motiu d’aquests comicis, i això es deu per la falta d’arguments a una posició contraria o suposo la incomoditat de defensar arguments contraris a qualsevol base democràtica, com es una consulta ciutadana. Per la part d’Iniciativa haurien de veure que l’element cabdal d’aquesta campanya no son les retallades o l’acció de govern, sinó el canvi de rumb del país, i la seva validació per part dels partits que estan disposats a donar aquest pas històric, la resta va molt lligat a aconseguir aquest objectiu o no, precisament s’ha arribat a aquest punts per trobar-se en un atzucac en la gestió normal d’un govern sense poder de decisió i sense recursos.
En definitiva, ja n’hi ha prou de demagògia barata, i s’haurien d’acostumar que la independència ja forma part de l’imaginari del poble, i no es pot amagar com han fet o intentat fins ara. Es la nova situació a Catalunya i farien be d’adaptar-se, i defensar les seves postures amb arguments, i no amb velles receptes caducades.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.