ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

UNIONISME SENSE VERGONYA

Sense categoria
 

Un antic corrent del PSOE-C anomenada Àgora socialista, ha fet públic un decàleg per difondre els arguments de l’unionisme a Catalunya. Forma part del procés cap a la independència que sorgeixin entitats o corrents contra la mateixa, i això vol dir que anem bé, i comencem a preocupar cada cop més a molts sectors de l’establishment català i de Castella en general, que veuen com la gallina dels ous d’or poc a poc es va allunyant, i segurament aviat volarà sola cap als seu propi destí, com veureu els arguments son pobres i sense base, però es que no hi ha argumentari raonable per seguir com fins ara.

 

Efectivament, aquest corrent dona els 10 arguments contra la independència catalana, i parlen de que aquest títol sol ja els fa vergonya, son militants molt identificats amb el PSOE, i diuen que si els independentistes no tenen rubor de presentar una independència impossible, ells no la tindran a descobrir el parany. Les raons negatives son variables, com que Catalunya no es subjecte de decisió política, no tindria reconeixement exterior, no pot dir que es una colònia, mai no ha existit un estat català i no es geogràficament determinable, i el catalanisme te poca historia al darrere, econòmicament parlen del mercat espanyol, i ens diuen que a diferència d’Escòcia no tenim petroli, ni recursos naturals i acaba remarcant els orígens espanyols de la major part dels catalans actuals. En aquest grup hi ha dirigents històrics com Josep Maria Triginer, i també antics militants.

Aquesta corrent interna d’un dels partits nacionalment espanyols, i que navega a la deriva com es el grup socialista, es una prova més de quins interessos defensa aquesta formació, on amb excepcions no hi trobarem suport pel procés cap a la independència. Ens porten arguments sense solta ni volta, de fet no n’hi ha amb cara i ulls, la cosa es molt clara, i el rubor crec que se l’haurien d’aplicar ells mateixos de sentir vergonya de parlar del dret lliure i democràtic d’un poble a a decidir el seu destí, això ja dona idea del seu tarannà democràtic. Diuen que no som subjecte de decisió polític, jo crec que això es un menysteniment clar a les institucions catalanes i al Parlament en particular, el representant de la sobirania del poble, i que deixen a l’alçada d’una associació de veïns, s’atribueixen la bola de vidre que diu que internacionalment no hi hauria suports, crec que n’hi ha hagut per tots els nous estats que s’han anat creant i nosaltres no som diferents, neguen el terme colònia perquè senzillament no hem existit, aquesta si que es bona, un repàs a la historia no els aniria malament, de totes maneres com que estan acostumats a manipular-la ja no els be d’aquí, nomes haurien de reflexionar que abans del 1714 érem ben visibles, i no estàvem en un altre planeta, per tant els drets de conquesta i l’intent durant aquests 300 anys d’esborrar la nostra identitat es un fet constatat, l’espoli premeditat i el maltractament es pot assimilar a qualsevol colònia, igual que a Amèrica van ser tractades les seves conquestes que ja fa molts anys es van acabar, no hi ha diferències. Ens parlen del tema econòmic i el mercat espanyol, que ho saben que aquest mercat nomes representa un 25% per nosaltres i va a la baixa, i que el món es molt gran, potser viatjar els ajudaria una mica. Per últim parlen dels nostres inexistents recursos naturals, tenen raó, però tenim altres actius valuosos en forma d’indústria i emprenedors que ens situaria amb el nostre PIB com una Holanda per posar un exemple, per tant no estaria gens malament, cosa que no pot dir el seu estimat estat espanyol.

En definitiva, uns nacionalistes espanyols sense arguments de pes per un fet que suposo ja veuen difícil d’aturar, algun dia havia d’arribar malauradament per ells.

  1. no van fer ni antifranquisme si no és en saletes de te i des del sofà. No se’ls va veure ni en pintura en cap acció antifranquista ni es van arriscar a res. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.