ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA SUBASTA DE LA DIGNITAT CATALANA

Sense categoria

El Sr. Duran i Lleida i el seu nacionalisme espanyol ranci i caducat, torna a fer un flac favor a Catalunya, quan CIU decideix fer una esmena a la totalitat dels pressupostos generals espanyols, que simplement ignoren Catalunya, i ell posa preu amb 219 milions per canviar d’opinió, deu ser el que val el nostre territori per seguir aquesta comèdia. Per la seva part, en Joaquim Nadal pel PSOE-C, parla de portar al TC el govern espanyol pels seus incompliments amb l’Estatut, sembla mentida on pot arribar la hipocresia i la falta de memòria.

La federació diu finalment que no als comptes del govern popular espanyol, ja que considera giren l’esquena a Catalunya, i no inclouen els pagaments pendents,ni els 219 milions del 2009, ni els 759 corresponents al 2008 com a mínim, i on la majoria de mesures son contraries a les autonomies, i se suma a socialistes, Esquerra i Iniciativa. De fet la vicepresidenta catalana ha declarat que seran inflexibles en la reclamació dels 219 milions per respecte l’Estatut. En Duran ha donat la nota discordant, dient que no hi ha marge de negociació, si no preveuen el pagament d’aquesta ultima quantitat, que creu que si que esta a la caixa, però utilitzen per altres projectes no prioritaris. Per la seva banda el socialista Nadal, aposta per portar els incompliments estatutaris al TC, i fer pagar la seva pròpia medicina als populars, i titlla de cinisme els incompliments dels populars, quan creu que hi ha diners per altres coses, i no pels deutes amb el territori català.

Realment, la negativa de CIU als pressupostos es una bona notícia, i un fet que poca discussió hauria d’haver portat, son una vergonya, i una broma de mal gust no complir amb els deutes amb catalans, i apart ara negar que la llei catalana no val per res i no estan obligats. Deixant de banda totes les mesures que busquen l’ofec català, i la intervenció final del govern espanyol per acabar amb el nostre minso autogovern. Per tot això l’actitud indigne d’en Duran, i la seva voluntat pactista costi el que costi, posant un preu a la nostra submissió amb unes simples engrunes del total del deute fixades amb aquests 219 milions, son simplement una presa de pel a tota la població catalana, i una actitud que mereixeria per fi que la seva federació vegi que aquest personatge tant ben valorat segons les enquestes, simplement  es un pal a les rodes als nostres interessos, i no fa cap servei a Catalunya, vers al contrari, projecta aquesta imatge de submissió, i fals pacte que ens ha portat on som ara, la pregunta es fins quan els militants de la federació no demanaran el seu cap, i aconseguiran que ens deixi de fer passar vergonya aliena, amb aquest peix al cove actualitzat sense solta ni volta. Per la seva banda en Nadal ara critica als populars, i vol portar aquest incompliment estatutari continu al TC, ja n’hi ha prou de cinisme, i li recordaria que el PSOE ha fet exactament el mateix o pitjor, de fet els incompliments provenen de la seva època, i els incompliments de l’Estatut son nombrosos, i les promeses incomplertes ja no es poden ni comptar amb el gran president mentider Zapatero. Com pot ara acusar als populars quan el seu grup ha votat conjuntament amb el socialisme espanyol absolutament tots els incompliments amb Catalunya, i totes les lleis i mocions nocives contra els nostres interessos, fa falta tenir molta barra, i creure que hi ha una amnèsia col·lectiva per fer aquestes acusacions.

En definitiva, dos personatges que son un clar exemple dels politics que tenim, i que la seva tasca no esta encaminada ni a representar-nos, ni a defensar els nostres interessos, si algú no ho ha fet, potser que prengui nota.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.