ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA XENOFOBIA CONTRA CATALUNYA ES FA VISIBLE

Sense categoria

La convocatòria d’un acte contra la immersió lingüística convocat per Ciudadanos, ha visualitzat que Populars i plataformes com Convivència Cívica Catalana, Associació per la Tolerància o Àgora Socialista entre d’altres, han unit esforços per seguir la lluita contra la nostra llengua, i la imposició d’un altre ja predominant, i que volen gairebé única. Te gracia les plataformes properes amb noms com Tolerància o Convivència, quan en realitat son simplement o volen ser els autors principals d’un genocidi lingüístic totalment malaltís.

Efectivament, una competició per veure qui te més odi per la nostra llengua ha estat aquest acte al teatre Goya de Barcelona. De fet el PP, superat pel seu rival, va anunciar la creació d’una coordinadora per la defensa del bilingüisme. De fet a l’acte assistiran coneguts nacionalistes ultres espanyols, i que practiquen un racisme absolut per la llengua catalana com Francesc de Carreras, Arcadi Espasa o Carina Mejias, per posar uns exemples. En el transcurs de l’acte, en Francisco Caja un altre conegut xenòfob cultural, ha qualificat l’escola catalana com correccional lingüístic. Han fet crida a favor de l’escola bilingüe, ja que la immersió provoca dues classes socials, els rics en català i els pobres ho facin en castellà. També han dit que es incompatible amb la democràcia, ja que es discriminatòria, ja que pel nacionalista, el castellà es un mal a extirpar. Aquest acte s’anomenava “una Catalunya bilingüe, una escola bilingüe”, i amb la determinació d’acabar amb els que ens volen canviar el passaport.

Com podem veure la paranoia d’aquest grup, unit pel no al canvi de passaport, ho vulgui o no la majoria, i la eliminació de la llengua catalana, en benefici de la castellana, dona idea de que la democràcia no seria un sistema per ells, i s’acosten molt més  als intents de genocidi que han patit diversos pobles al llarg de la historia. Creen una coordinadora per defensar el bilingüisme, com si els nens catalans no acabessin els seus estudis bàsics amb el mateix nivell de castellà que a l’estat espanyol, una dada que no els interessa. De fet el sistema d’immersió lingüística lloat per tota Europa i que consagra la llengua pròpia com a vehicular, i dona aire a una llengua mortificada per un altra que en gairebé tots els àmbits es majoritària, i que gaudeix d’una protecció, cosa que la catalana al no tenir cap estat que la vulgui no te. Parlen de correccional lingüístic, crec que es una definició bona per tota aquesta colla de xenòfobs i malalts, que tant sols tenen en ment liquidar una llengua com sigui. Diuen que provoca dues classes socials, es curiós que una llengua vehicular creí dues classes socials diferents, deu ser el primer cas d’aquestes característiques en el món sencer, i naturalment havia de ser el català. Precisament es al contrari, ja que no crea diferencies, i tots per igual aprenen una llengua vinguin don vinguin. Per la mateixa norma les escoles castellanes també creen divisió, i no ho diuen pas. De fet el problema de la malaltia paranoica d’aquests personatges, es la imposició per decret i el no resistir  veure la diferencia dins d’un estat. Ells si que son incompatibles amb la democràcia, no es el seu sistema, ja que es creuen que una minoria te que manar a la majoria, i això no funciona així. Al final acaben barrejant tot fruit de la seva malaltia, i acaben parlant d’un canvi de passaport que res te a veure amb la llengua, i que en tot cas te que decidir la majoria, no 600 paranoics en un acte contra una població de 7 milions i mig de persones.

Parlen d’una Catalunya bilingüe,una escola bilingüe, per aquesta regla de tres. Perquè no l’àrab, l’anglès o el xines com a llengua vehicular. Es simplement el nacionalisme espanyol en esta pur, que no vol veure res diferent que no sigui la seva proposta, tota una declaració d’intencions.

 

 

 

 

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.