ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

SOLIDARITAT INSUPORTABLE I NAZISME INSUPORTABLE

Sense categoria

El president Mas considera la relació Catalunya amb Espanya molt deteriorada, i la nostra solidaritat totalment insuportable, i més veient com altre autonomies receptores d’aquesta falsa solidaritat segueixen sense aplicar les mesures restrictives de Catalunya, i poden gaudir d’un nivell superior al nostre. Mentrestant aquests personatges d’ultradreta xenòfoba segueixen a la seva, en Vidal Quadras, la Rosa Diez o la Maria de los Llanos de Luna, insisteixen amb la seva paranoia contra Catalunya.

Efectivament, el president constata que tenim un 20% de pobresa i d’atur, i no que Andalusia tingui un 26 i nosaltres un 4 per posar un exemple, i això cal afegir el nostre cost de vida superior, que fa viure pitjor amb la mateixa pensió, i demana que els que més reben s’estrenyin mes el cinturó, i mostrin el seu agraïment, i no com determinades comunitats que inclús han augmentat el seu pressupost, tot declarat en una entrevista a la Vanguardia. Per altra banda la delegada del Govern Llanos de Luna, demana ser inflexible amb els ajuntaments i la seva bandera espanyola, i se’n va a la llei de banderes de 1981 per denunciar incompliments sistemàtics en el tema, en contrapartida demana complir les sentencies, i canviar el model lingüístic català per posar el castellà com a llengua vehicular, i no una mera assignatura. La líder UPyD, la Rosa Diez desprès de demanar la ilegalitzacio d’Amaiur, ara demanarà que els noms de diferents províncies i municipis figurin en castellà en territoris amb llengua pròpia, i lamenta les decisions d’aquestes comunitats. Per últim un vell conegut, en Vidal Quadras, que advoca per revisar a fons un insostenible estat autonòmic eliminant el 80% d’organismes catalans, deixant els pares escollir la llengua dels seus fills, redistribuir competències, i frenar el separatisme que diu Europa veu com una insensatesa, ja que aquesta vol estats membres estables internament.

Realment en Mas descriu be la diagnosi i la situació, aquesta burla espanyola constant aprofitant els nostres recursos manllevats per augmentar el seu nivell de vida a costa dels nostres sacrificis, per si això no fos prou, amb època de crisi no compleixen amb l’austeritat que toca, i que Catalunya es dona amb la màxima cruesa, mentrestant altres treuen pit, i augmenten els seus pressupostos sense retallades, i gaudeixen del nostre espoli sense treva. Evidentment, la culpa no es seva, senzillament es nostra. Preferim viure pitjor i amb restriccions perquè d’altres que pel que es veu admirem molt, puguin viure a cos de rei sense passar les nostres penúries. Un poble submís i amb mentalitat d’esclau te aquestes paradoxes, i el president sap perfectament que nomes hi ha una solució, i no passa per cap pacte de pa sucat amb oli que ningú es creu. Pel que fa al nazisme o xenofòbia radical d’alguns personatges espanyols, simplement no donen treva a la seva croada per la nostra definitiva assimilació o desaparició.  La delegada del govern compleix la seva funció, i demana ma dura amb la llei de banderes a la ma, i complir les resolucions per introduir el castellà com llengua vehicular a l’escola. Des de la legalitat espanyola res a dir, si volem formar part de l’Estat es amb totes les conseqüències, com sempre he dit de moment hem triat ser una comunitat autònoma mes dins l’Estat espanyol, i per tant amb un estat de dret que hem de complir, la resta son rebequeries que no porten enlloc, a no ser que realment els nostres representants politics apostin clarament i sense dilació per l’estat propi, mentrestant no podem ser i no ser, ho estem dins l’Estat amb tot el que comporta, i amb el nostre rol que ja sabem assignat o en marxem, es així de senzill. No puc estar tant d’acord amb la líder del partit ultra nacionalista UPy D, primer volia ilegalitzar un partit perfectament legal dins el sistema espanyol, i amb més representants que ells, simplement per qüestions ideològiques, i ara vol que les comunitats amb llengua oficial renunciïn a la seva identitat, i deixin el nom de municipis amb la llengua castellana per decret, suposo que el següent pas serà com en el nazisme, una creu a les portes de les cases dels que no tinguin el seu sentiment patriòtic, es una paranoia que ja passa de la ratlla. Per últim, en Vidal Quadras, un personatge entranyable, i que el dia que siguem un estat, se li haurà de reconèixer el molt que haurà fet per arribar-hi amb la seva dèria anticatalana, on constantment ens voldria esborrats, i on totes les culpes son de la nostra part, per cert diu que Europa vol estats membres estables internament, jo diria que Espanya no en seria un exemple, però que no es preocupi, que el futur esta català complirà aquesta condició totalment.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.