ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ELS ARGUMENTS D?EN PUJOL I LA LLIBERTAT DEL PSOE-C

Sense categoria

Segons Jordi Pujol que Espanya no vulgui la independència de Catalunya es un argument contra els independentistes, i ha tornat a assegura que la independència es viable econòmicament, cosa que no ho es dins l’Estat espanyol. Per la seva banda el PSOE-C, ha tornat a votar a Madrid en contra de Catalunya, i junt al seu partit mare i els Populars, sempre contra els nostres interessos, aquest cop perquè la Generalitat gestioni els diners del 0,7 de la casella ONG, aquest es el seu nul compromís amb el país.

Efectivament, l’expresident ens diu que l’única raó contra els independentistes es que seria molt difícil d’aconseguir, que Espanya no vol, i que Europa no ho desitja. Ens parla de l’ofegament econòmic de la Catalunya autonòmica, i de la viabilitat de l’estat propi, encara que ens hauríem d’adaptar a perdre alguns mercats, encara que Europa esta plena d’estat menys potents econòmicament i que tiren endavant. Pel que fa a la part política, Espanya no voldrà, i al ser important ens complica les coses, i Europa no ho desitja per la sortida de la crisi. En resum veu la independència difícil però no impossible, l’altre camí es ser residuals a Espanya. Per altra banda ha expressat la seva simpatia per l’Assemblea Nacional, i sobre el pacte amb els populars diu que ningú va haver d’explicar-li que els catalans havíem de ser solidaris, i parla de l’espoli sense vergonya. Per altra banda el diputats socialistes catalans a Madrid, han fet pinya amb PSOE i PP  per tombar una moció republicana, per permetre la Generalitat gestionar els diners derivats de la casella de les ONG, de fet es tractava de demanar al govern espanyol, que compleixi una sentencia del Tribunal Suprem, que volia corregir aquesta injustícia on Catalunya aporta 52 milions d’euros, i nomes en son retornats 29, ni tant sols el que pertocaria per població que serien 39. Un nou espoli solidari avalat per aquest partit sempre contra els interessos catalans.

Realment el President Pujol, com ja he dit altres vegades ha vist la llum, i moltes vegades gairebé demana perdó per la seva etapa de govern del país. Ha vist clarament on ens porta aquesta falsa solidaritat, i com un mèrit ens diu que ell mai ningú li ha hagut de dir que els catalans havíem de ser solidaris, realment una cosa es ser solidari, i l’altra robat o espoliat sistemàticament, aquesta es la gran diferencia, per tant hauria d’haver vist la diferencia entre una cosa i l’altra. Ens diu que econòmicament seriem viables, perdríem mercats, i en guanyaríem d’altres, jo crec que guanyaríem molt més que perdríem, ja que la visió global mundial substituiria a la tancada de la Península, i per tant el camp per córrer i créixer seria immens. A la part política hi troba la dificultat que Espanya no ho voldria, evidentment, això seria un fet, i ja ho sabem, de fet cap estat amb dèficits democràtics importants com Espanya, ha volgut cedir cap sobirania de cap territori conquerit per dret de conquesta, es normal, però tampoc hem de demanar permís, pel que fa Europa, ningú ha dit que no ens volgués, i amb la situació que es troba l’Estat espanyol, més aviat es un llast per la Unió Europea, que la creació d’un nou estat amb recursos i futur, podria ajudar a alleugerir, per tant serien els primers interessats en trobar noves fonts de recursos per resoldre problemes com el grec, l’espanyol i d’altres. Per tant fora pors, i si ens planteja una via autonòmica inviable, no hi ha cap motiu en contra per triar la via independentista, no hi tenim res a perdre. Pel que fa al PSOE-C, la seva vergonya no coneix límits, i no respecta ni les resolucions judicials del Tribunal Suprem amb la seva submissió i dèria per anar contra els interessos catalans. No creu en la justícia, igual que els partits espanyols, que poden desobeir les sentencies, i convertir-les en paper mullat, cosa que canvia molt quan aquestes van contra Catalunya, i ens volen donar lliçons. Ni tant sols els diners de la casella ONG amb el dèficit ja esmentat, i uns recursos per associacions catalanes solidaries  i pels necessitats, han servit perquè aquest partit sempre contra Catalunya es deslligui de la veu de l’amo. Es un partit sense rumb, i amb tendència a la desaparició com a tal, no poden aguantar més aquesta comèdia, en definitiva l’altra cara dels populars amb els mateixos objectius.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.