ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

FORA DE JOC

Sense categoria

Ahir a la nit vaig tenir el goig de veure com se les gasta l’estat espanyol per impedir les llibertats d’un poble, segurament tots sabem el cas de la persecució de les seleccions esportives catalanes, i els seus intents de reconeixement internacional sempre sota la censura espanyola. El cas més rellevant va ser el patinatge, i on els suborns amb diner públic, les pressions via ambaixada per controlar el vot, i tot tipus de manipulacions van estar a l’ordre del dia, o el rugbi, on ves per on una llei franquista, es va fer servir per aturar la legitima reclamació catalana. Encara veig els personatges espanyols que van defensar les seves lleis per damunt de les internacionals, i semblaven comissaris polítics de qualsevol dictadura comunista o feixista, que pel cas es el mateix. Se’ns dubte saben que l’esport es un arma molt poderosa per la reafirmació nacional del poble, i estar clar que si no fem el nostre camí mai ho aconseguirem, més enllà de quatre anècdotes. No estic d’acord amb l’esperança de victòria de Xavier Vinyals cap al final, ja que si no hi ha estar propi no hi haurà seleccions, es així de simple. Aquest es el tràiler d’un documental de 52 minuts que podeu trobar en aquest enllaç http://www.esport3.cat/video/3881670/Fora-de-joc-el-documental-sencer, i que per si algú li calia dona encara més arguments per donar aquest pas nacional endavant.

 

 

  1. Almenys amb una lliga catalana pròpia i seleccions competint al màxim nivell mundial, tot seria amb un caire més normal. Inclús que Iniesta, Pedro o Messi foren nacionalitzats catalans.

    Com a les seleccions espanyoles ho han estat molts des de fa temps escomençant per l’argentí Alfredo Di Stefano fins a Senna i no ha passat res.

    De moment l’anormalitat nacional fa que tingam seleccions de tercera regional, amb un sol partit i ser encara molt més exigent amb els jugadors seleccionats.

    Tota nació que es prècie i amb suficiet estima té un estat propi, seleccions i una lliga pròpia al màxim nivell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.