ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

CONSULTES SENSE PERMÍS

Sense categoria

El consell executiu del Govern de la Generalitat, ha aprovat una nova llei de consultes sense caràcter vinculant, però sense necessitat de permís de l’Estat, i que podria donar llum verda a una consulta sobre el pacte fiscal en aquesta transició nacional, que segons CIU te la seva primera parada aquí, no sigui cas que el tren sortí de la via de tant ràpid que el volem fer anar, de fet nomes son 300 anys, i el seny català aconsella anar pas a pas per no prendre mal. Senzillament fa riure per no plorar.

Segons el govern, i mitjançant l’acord amb ERC, aquesta nova lleis substituirà l’actual, i recorreguda al TC, i podrà preguntar a la ciutadania sobre diferents qüestions sense permís de l’Estat, com si que ho necessitaven fins ara. El president ha recordat que no hi haurà cap impediment per preguntar sobre les relacions amb Espanya, i que ara servirà pel tema del pacte fiscal per exercir el dret a decidir en aquesta primera estació del camí de la transició nacional. S’evita el concepte referèndum, i no serà jurídicament vinculant, encara que si políticament, s’utilitzarà el padró municipal per evitar conflictes, i podrà ser municipal o general, on amb 50 mil signatures es podrà instar a la seva celebració.

Crec fermament, i m’agradaria molt haver de menjar-me aquestes lletres, que el govern per iniciativa pròpia, no preguntarà per les nostres relacions amb l’Estat, altrament dit independència, en el cas de presentar les signatures necessàries algun obstacle faran aparèixer en el camí, en forma de recurs al TC per part d’aquests partits tant democràtics, que no volen saber la opinió de la gent en qualsevol tema lliurement, i aplicaran la censura constitucional, que per això serveix, per no fer-ho possible, com van fer amb les consultes populars, recordo amb l’actual consellera de justícia a la banda espanyola o en contra de la democràcia participativa. Espanya es un estat tant dèbil democràticament parlant, que s’ha eliminat la paraula referèndum, i no tindrà caràcter vinculant, amb un cens del padró que l’Estat mai reconeixerà, i que intentarà impedir costi el que costi. De moment sembla que aquesta transició que ens volen vendre des del govern català, han decidit una primera estació fiscal que curiosament no depèn de nosaltres, i tant sols es per una posició de força dels negociadors, i on l’altra banda que curiosament si que te tot el poder per decidir, ja ha dit no mil i un cops, per tant una estació inútil, i una consulta que francament no serveix de res, ja que com sempre he dit sense independència política, no hi haurà independència econòmica, es una evidencia que sembla ens volen contradir, i com a cortina de fum ens mantingui entretinguts i controlats per sempre, en un tema on tot ja esta dit. Ens diuen que no es vinculant, però si a sobre no tenim l’ultima paraula, em poden dir quina motivació te la població per perdre el temps d’aquesta manera. Per altra banda la relació amb l’Estat es podria debatre al Parlament, i per part dels nostres representants en un acte de responsabilitat, i posteriorment la decisió presa posada a votació a la ciutadania amb la llei internacional vetllant pel procés, seria ingenu deixar la seva validació en mans d’un estat que precisament es l’últim interessat en l’èxit de la operació. Deixem la hipocresia de banda i no enganyem al personal, sobretot que tanta correcció no ens faci traïdors. Si el govern vol preguntar per l’estat propi, primer s’ha de comprometre a defensar i executar la decisió, i defensar-la allà on calgui, d’altra banda que no ens faci perdre el temps i fer el ridícul. Aquest compromís previ es absolutament imprescindible, la partida torna ha estar en mans del govern català, nomes li cal moure fitxa, però seriosament, i no amb paraules o gestos de cara a la galeria.

 

.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.