ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

CONSULTES INÚTILS I PREGUNTES ABSURDES

Sense categoria

Les declaracions o amenaces, com alguns ho volen presentar del portaveu del govern Francesc Homs, i la consulta sobre el pacte fiscal si es rebutjada a Madrid, amb la pregunta de si pot governar un executiu espanyol en contra de Catalunya, crec que mereixen un comentari, i una nova presa de pel a la ciutadania. Un nou intent d’encaix dins l’Estat, i un intent barroer de desactivar l’independentisme. En definitiva una nova estratagema per evitar un procés que volen aturar com sigui, i que evidentment cal denunciar.

El portaveu avisa als populars que si volen seguir negant, i ignorant el pacte fiscal el Govern plantejarà una consulta popular, admetent que l’aritmètica la tenen ells pel que fa a la majoria absoluta a Madrid, però ens pregunta si es pot governar l’estat espanyol en contra de Catalunya. Per això una nova tramitació de la llei de consultes esta en marxa que esquivi el permís de Madrid, i demostri que hi ha una majoria  disposada a plantar cara. Recorda que l’executiu no es pot quedar de braços creuats, i menys en una qüestió de gran consens. De fet el suport popular podria desaparèixer, i Esquerra passaria a ser un soci prioritari que reclama aquesta consulta prèvia com a mesura de legitimitat, i com a mesura de pressió a uns populars que no pretenen obrir el capítol del finançament fins el 2013, data on tocarà revisar el model actual, alhora en Duran presentarà a Madrid una proposició de llei per limitar la solidaritat amb el 4% del PIB com el model alemany.

Realment, si he de dir ara i clar el sentit del meu vot, en una hipotètica consulta d’aquestes característiques, seria el nul, no seria un NO, per no confondre’s amb el vot d’aquelles persones que la seva ceguesa nacionalista espanyola, i els seus sentiments passen per davant del seu benestar i projectes de futur, evidentment tampoc seria un SI, ja que no voldria col·laborar amb aquest nou intent d’encaix del territori a un estat que continua sense canviar, i un nou intent d’anestèsia a l’independentisme. Dit això, i contestant a la pregunta del portaveu Homs, seria un SI rotund, ja que l’Estat fa 300 anys que governa contra Catalunya, que no ho sap aquest personatge, o es que ens vol prendre el pel. De fet aquesta es la seva manera de governar, no es cap novetat, preguntar això a aquestes alçades es directament un insult a la ciutadania. Per altra banda de debò creu que una consulta per molta validació que obtingues faria moure ni un centímetre al govern estatal, que no recorda l’Estatut per exemple, com ell diu aritmèticament som una minoria i no necessària, per tant no es una amenaça seriosa, es una gran pèrdua de temps, i una nova burla a una ciutadania que vol solucions, i una gran part de la població que no vol reduir un espoli grandiós, i seguir com si tal cosa, vol un estat normal i corrent. No vol més excuses de mal pagador per ajornar el tema indefinidament, o es que reduint el robatori espanyol del 10% al 4% per exemple ja haurem assolits els objectius de país, vertaderament es una nova estafa de la nostra gran classe política, que no sap com aturar el nostre procés d’emancipació. 

El catalanisme ha de deixar de fer el passerell, i ha de veure que qui te el poder hi decideix ja ha dit no a aquesta proposta del govern català, per tant no hi ha res a dir. Una cosa semblant a la proposta de Duran, i el seu 4% de model alemany, quan sap perfectament que el model espanyol es un 10% d’espoli com a norma habitual, aquesta serà la gran contribució d’aquest polític tant ben valorat a la defensa dels interessos catalans, riure per no plorar.

En definitiva, algú hauria de dir a CIU i ERC que ja n’hi ha prou de perdre el temp,s i prendre el pel a la gent. No volem el concert, que per cert no es cap pas cap a la sobirania, i si per intentar un fals acomodament en un estat nociu que no volem de cap manera.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Deixar-se estar de referendums i votar una declaració unilateral de independència de Catalunya per banda dels seus representats legitims elegits per sufragi universal al Parlament de Catalunya.

    O pot ser ara no toca o encara no és el moment adequat? 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.