ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ELS POPULARS PROPOSEN, EL GOVERN EXECUTA

Sense categoria

Desprès de l’anunci de retallades amb el tiquet moderador com l’anomenen ells per la Sanitat, i que ja ha provocat el rebuig de l’Estat espanyol, ara toca la cultura, i un element clau en la nostra difusió cultural com son els canals de Televisió de Catalunya, amb una reducció del pressupost, i la supressió de 2 dels 6 canals. Se’ns dubte una mesura que ja van proposar els Populars amb la seva croada particular contra la nostra llengua, i que ara CIU executa sense complexos.

Efectivament, sembla que el govern ha de reduir el dèficit  en 2668 milions durant el 2012 per complir l’objectiu, i la recepta es clara més ingressos, cosa difícil, ja que per exemple l’estat espanyol no compleix, ni pensa complir amb els seus deutes, i retallar despeses. En una part tant sensible com la sanitat, sembla es vol aplicar el que anomenen tiquet moderador, com sempre experts en invents de paraules per disfressar el que realment es, i conegut com a copagament. Es un fenomen a estudiar, i que marca bastant la mediocritat existent. Diuen que s’aplicarà a les receptes de medicaments, i no serà superior a 1 euro, i aportarà entre uns 60 a 70 milions d’ingressos a l’administració, i com a mesura per l’abús en la medicació. De moment el govern espanyol assegura que nomes l’executiu espanyol esta legitimat per imposar aquests canvis, tot hi que les competències de sanitat estan transferides, ho veuran com a legislació bàsica, i ja s’ha criticat des de diverses autonomies. Pel que fa a Televisió de Catalunya, es reduirà el pressupost amb un 13,3%, uns 40 milions menys, i passaran de 6 a 4 canals presentant la mesura com una oportunitat de futur, i consolidació de la qualitat.

 

Sembla ser, i segon diuen molts, que no ens hem de fixar amb el que fan la resta de comunitats espanyoles, i la seva sembla ser absència de grans retallades, però el cert es que  m’entres formem part de l’Estat espanyol, es una gran presa de pel, ja que no pot ser que nosaltres fem els deures nostres, i de retruc amb la nostra falsa solidaritat una bona part dels altres, que a damunt es permeten el luxe de criticar la nostra gestió. Primer de tot caldria dir que arribar a aquestes quantitats ha de ser amb totes les parts complint el que els toca, i això com veiem no succeeix. Catalunya es troba sola en aquesta cruïlla, i ara seguint amb aquest llenguatge hipòcrita s’amaga la paraula copagament, del que per cert jo no trobo gens malament, per evitar sobretot un malbaratament, i aprofitament d’algunes persones en les seves receptes, i baixes, però que naturalment ha de venir del bracet d’una qualitat assistencial de referència, el que no es de rebut es pagar més per un pitjor servei, ni aquí ni enlloc.  Per altra banda, ja veiem com aquesta mesura tornarà a demostrar el poc poder català, ja que l’estat no la permetrà atribuint-se unes competències que curiosament estan traspassades a les autonomies. De totes maneres l’Estat no vol deixar d’espoliar-nos, i posar en perill el nostre desenvolupament, però tampoc vol que puguem remuntar el vol, es un problema afegit que malauradament no depèn de nosaltres. Per altra banda, ara i desprès de la batalla dels populars o Ciudadanos per tancar cadenes publiques catalanes, curiosament les minoritàries, sembla que es passarà de 6 a 4 canals, i no es pot vendre amb el cinisme d’una oportunitat, es mentida, es un atac directe a uns mitjans que son un puntal per la normalitat de la nostra llengua, i la nostra identitat en general, i que lluiten contra una immensa multitud de cadenes amb un altra llengua, i una manera de fer molt diferent a la nostra. Es atacar al moll de l’os de la nostra normalització cultural amb més o menys qualitat, però en definitiva normalitzadora d’un fet o una identitat que nomes ens te a nosaltres, i que ara ens retallarem amb el vistiplau de l’estat espanyol, i els seus partits que satisfets, i com passa per exemple en el cinema, ens volen convertir en una anècdota, suposo que el següent pas serà la immersió lingüística, i nosaltres fent la feina bruta a qui ens vol assimilats. Quin país.

 

  1. Per a mi, ja está bé que tanquin dos dels quatre canals… Per a què tants canals, quan molts cops es superposen els seus “continguts” [sic]? Millor que retallin TV i radio que no pas escoles o hospitals, no?

    A més, així potser es deixarà de des-informar pel que fa a l’Església catòlica, apostòlica i romana: Més d’una vegada, l’apologia que se’n fa desde TVC a la secta vaticana és de pena. I no diguem quan “informa” [sic] sobre els cristians bíblics… El què menys diu de nosaltres és que som sectaris!

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.