ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

BILDU A LA CATALANA I LES MISÈRIES CATALANES

Sense categoria

La proposta de Solidaritat per unificar l’independentisme amb una mena de Bildu a la catalan,a ha començat a generar reaccions, des d’Esquerra es valora haver enterrat les continues picabaralles, però mereix una bona reflexió. Per altra banda el vicepresident del TC Eugeni Gay, culpa els partits polítics del desgavell del tribunal, i demana responsabilitats constitucionals, i alhora defineix Catalunya com a Realitat nacional, en un nou intent de manipular la historia a la seva mida.

Desprès de no arribar enlloc les possibilitats d’unitat per les eleccions catalanes, i en menor mesura en les municipals, Solidaritat catalana es planteja un canvi d’estratègia global per crear una coalició independentista pel 2014, per aturar l’ofensiva espanyolista de socialistes i populars, i formar una Bildu a la catalana, això s’uneix els rumors d’un futur pacte per les eleccions generals. La candidatura l’encapçalaria Esquerra, sempre que Junqueras en sigui el nou president junt amb Solidaritat, Democràcia catalana i Reagrupament, amb la incògnita de les CUP. Per altra banda el vicepresident del TC, el català Eugeni Gay, ha afirmat que desprès de la dimissió dels tres magistrats, esperava una reacció fulminant dels partits polítics, ja que els culpa del retard escandalós pel relleu dels jutges caducats, i que això els porta a oblidar-se de la Constitució, i no respectar les lleis d’obligat compliment en un estat de dret. Valora que el tribunal en cap cas es pot aturar, i sobre les ultimes resolucions donades sobre l’Estatut català i Bildu, diu que totes son opinables, i en aquest sentit creu que Catalunya es una realitat nacional, i això no queda prou ben reflectit en l’Estatut ,i rebutja haver valorat el preàmbul.

 

Qualsevol proposta d’unitat es benvinguda, i més en un món tant dividit i esquerdat, per culpa dels personalismes de sempre com es l’independentisme català, ara bé, aquesta per si sola no significa res més que un brindis al sol de cara a la galeria, cal llegir la lletra petita, i saber el que, el com, i amb quins propòsits per ser una veritable unitat. Primer de tot s’ha de comprendre que cap ideologia pot passar per davant de l’objectiu principal que es l’estat propi, i per tant ha de ser plenament transversal, ni dretes, ni esquerres, creació de l’estat propi, un cop que tothom tingui clar això, cal una gran generositat perquè ningú sigui tant miserable de voler treure uns rèdits personals, en aquest ambiciós projecte col·lectiu, això vol dir que molts dels caps visibles que ara veiem en les formacions que abans hem esmentat potser han de passar a un segon i discret segon pla per afavorir l’entesa, i fer oblidar passades batalles que han acabat esquitxant a tothom per la típica misèria catalana, d’altra banda lògica en una nació sotmesa des de fa prop de 300 anys, per últim cal aclarir un full de ruta conjunt, i que en els seus punts principals tothom i estigui d’acord, i tingui un suport de la societat civil, i on si convé es pugui prescindir de les sigles dels partits actuals si la situació ho requereix.  Crec que això no te massa a veure amb la Bildu basca, que més enllà dels objectius finals, no podem agafar com a model, i caure amb la “basquitis” típica catalana amb contexts i situacions diferents, amb una lluita armada, una ilegalització política que aquí mai ha existit, ja que el nostre camí es un altre. O sigui que una bona noticia, però que cal aprofundir, i no quedar com un anunci de cara a la galeria com moltes vegades ha passat, on les bones intencions no van acompanyades de gestos, i amb això no hi ha cap partit dels abans esmentats que no en sigui culpable en major o menor mesura.

 

Pel que fa al TC, Eugeni Gay, fa be de denunciar una situació que es un frau en tota regla, i que marca les mancances clares de la democràcia espanyola, i la poca diferencia que el pilar judicial te respecte el polític, on els interessos dels partits estan per damunt de la justícia. Es curiós veure com el vicepresident d’aquest tribunal titlla Catalunya de realitat nacional, tant difícil es dir nació, si aquest senyor llegeix la definició que en fa el diccionari de l’institut d’estudis catalans, ens diu que es una comunitat de persones que participen d’un sentiment d’identitat col·lectiva singular, a partir d’una sèrie de característiques compartides en el camp cultural, jurídic, lingüístic o altre, i això precisament es Catalunya, com ho es Dinamarca per posar un exemple. Ja n’hi ha prou de disfressar la realitat, i no dir les coses pel seu nom, inventar i modificar la historia, perquè personatges com aquest no volen reconèixer la realitat històrica, i tant sols a base de manipulació pretenen modificar la identitat d’un poble. Catalunya es i ha estat una nació, ni realitats ni bestieses varies, cal deixar-ho clar, i desemmascarar aquests intents de manipulació i frau constants a l’Estat espanyol.

 

 

 

 

 

 

 

  1. D’entrada , el TC i tots els seus membres , estàn segrestats per dos partits espanyols ,  que tots dos, sumen   20 milions de vots. Fa uns anys , aquests partits s’omplien la boca repetin el que per a ells fos ” el gran encert “, o sigui : la idependència del PODER JUDICIAL, – va home va !.
    Pel que fa el “bildu a la catalana”, es un projecte de similituts , però no traspolable (100×100) a Catalunya; curiosament aquesta coalició (bildu) ,  és tecnicament  més senzilla i realitzable a casa nostre , que en el  propi pais “inventor”. Tot dependrà de les persones i dels seus  protagonismes , ahhhhh !! , i dels super-egos descontrolats. Es  molt important el resultat del Congrés d’ERC. , d’aquesta formació dependrà l’exit o el fracàs del propi projecte independentiste. Que tots plegats tinguem molte sort.
    Magí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.