ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ENQUESTES I LA POCA DIGNITAT DE SEMPRE

Sense categoria

El CEO ha deixat clar que la tendència cap a CIU segueix creixent, i afectaria fins hi tot a les Eleccions Generals espanyoles, on superaria el PSOE a Catalunya, els partidaris de l’Estat propi es mantenen al voltant del 25%, i hem sabut que a les properes enquestes es preguntarà directament sobre la independència sense trampes. Mentrestant Duran i Lleida, es permet el luxe de criticar el catalanisme de Chacon, i el terme de Països Catalans, utilitzats per diversos mitjans com una falta de respecte al País Valencià, a l’altre costat Hereu s’atreveix a criticar, que amb la dreta al govern s’aturaran als projectes, ignorant els motius reals de la crisi.

La nova enquesta del CEO deixa ben clara la tendència, on sembla que a pesar de la indignitat de les retallades sobre la població catalana en nom de la crisi, i ignorant el nostre espoli financer, els convergents fregarien la majoria absoluta, i els socialistes també seguirien la seva caiguda lliure, fins hi tot a les eleccions espanyoles, i per primer cop superaria als seus rivals i inútils diputats catalans a Madrid. Pel que fa als partidaris de l’Estat Propi i Estat Federal sumarien un 57%, i la insatisfacció amb l’autonomia un 62%, amb el tema de sentiments, els únicament catalans i més catalans que espanyols fregarien el 50%. Davant d’aquestes dades, en Duran i Lleida s’atreveix a diagnosticar sobre la catalanitat de Chacon recordant que es catalana, però no catalanista, ja que va ser l’única dirigent del PSOE-C que no va subscriure la tesi sobre la sentència del TC aprovada per l’Estatut, i que vol que el socialisme li perdoni la vida, per altra banda també critica la utilització del terme de Països Catalans des de Catalunya, substituint la voluntat dels valencians i entorpint l’entesa dels dos territoris.  Pel que fa Hereu, ens diu que no permetrà que s’aturi cap projecte com fa el Govern actual de la Generalitat, ignorant la responsabilitat del seu partit.

Realment el Centre d’Estudis d’Opinió reflecteix clarament que l’autonomia  per quasi dos terços de la gent es totalment insuficient, i desmunta la teoria de la cohesió que tant esgrimeix el president actual, els partidaris de l’Estat propi federat o no ja s’apropen al 60%, i això amb un referèndum seria una victòria totalment justificada, a la propera veurem la contestació directa a la pregunta, i serà una nova dada a tenir en compte, pel que fa als sentiments, la catalanitat avança per davant d’altres, i aviat superarà la meitat. Els pronòstics politics segueixen la tendència de les ultimes eleccions, i els partits del tripartit segueixen purgant el desastrós govern anterior. Davant de tot això, en Duran s’atreveix a jutjar la catalanitat d’algú, quan ell mateix evidentment no te aquesta qualitat, i la seva màxima prioritat es l’Estat espanyol, cosa que referma cada dia amb la purga que vol fer en el seu partit amb els col·laboradors amb les consultes populars, un tema del qual fuig  clarament, i ens pren per estúpids amb les seves raons per no anar a votar, es el polític català mes valorat a l’Estat, per alguna cosa serà. Per altra banda qüestiona els Països catalans, cosa que es un menyspreu a la historia, i substitueix la voluntat dels valencians, cosa que quan se’ls anomena espanyols es veu que no passa, el nacionalisme espanyol d’aquest senyor no te límits. Hereu per la seva banda sap perfectament les raons de la nostra situació econòmica, i que el seu partit hi ha contribuït decisivament, i ara diu que ell no aturarà els projectes, sense adonar-se que els diners son ilimitats, i que la solidaritat que ell tant li agrada els reclama, i per tant no hi ha projectes que valguin. Ens espolien, i a damunt es queixen d’aturar els projectes beneficiosos per Catalunya, veure per creure.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.