ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

UN PRESIDENT JUSTIFICANT LA DECISIÓ D?UN PARLAMENT

Sense categoria
Avui per fi la ILP presentada per la plataforma PROU per la prohibició de les curses de toros ha triomfat, i ha estat aprovada, així doncs  a partir de gener del 2012, la barbàrie en aquesta modalitat deixarà Catalunya, curiosament els pro taurins han portat el debat al tema identitari, mentrestant els antitaurins han portat el tema des de la vessant de la tortura animal. L’estat no esta acostumat que Catalunya mostri diferències amb l’estat espanyol, i més que aquestes es relacionin amb una futura independència per totes les televisions mundials. Tampoc es normal veure un President justificant el seu vot a favor de la tortura, i gairebé demanant perdó per la ofensa comesa.

La major part de CIU ha votat a favor de la prohibició, i per contra la major part del PSOE-C ha votat en contra de l’abolició. El president de la Generalitat José Montilla s’ha afanyat desprès del seu vot contrari a la prohibició, a desvincular la seva figura del govern que presideix, amb la històrica decisió. Diu que ha emes el seu vot per defensar la llibertat, i ho ha desvinculat de les relacions Catalunya amb Espanya. Diu que hagués preferit una decisió tranquil·la i normalitzada dels hàbits socials dels catalans, abans que una imposició legal, i ha demanat respecte pels dos bàndols, i per la decisió sobirana del Parlament. Per la seva banda l’Alicia Sanchez pel PP ho qualifica d’un dia poc feliç, ja que s’ha esborrat amb una decisió política una tradició cultural, i ha anunciat que intentaran a Madrid donar el tomb a la situació mitjançant una llei.
Es molt trist veure un president escollit democràticament per un poble, justificant una decisió en la seva cambra, pel simple fet que a Madrid, tant el PSOE com el PP no els sembla be la decisió, tot hi que seguiran pregonant el tema de l’Espanya plural, que es veu que amb els toros no funciona. Ell hauria de ser el primer a acatar la decisió, i ser el primer defensor, en canvi diu que el seu vot negatiu a la ILP es per defensar la llibertat, em pregunto la llibertat de qui, les societats més avançades evidentment evolucionen, i també tenen prohibicions, cosa que no vol dir cap retallada a la llibertat. Tot te un límit, i la tortura en queda al marge, i no es pot defensar disfressada de lliure elecció. Diu que hagués preferit una decisió tranquil·la abans que una imposició.  Crec que la tramitació ha estat impecable, des de les signatures, les compareixences per les dues parts, i finalment les valoracions i debat dels partits, i la votació, més calmada impossible, i respecte la imposició, se’n diu democràcia, i quan la majoria dels representants sobirans voten una qüestió, estan perfectament legitimats per fer-ho, la imposició lliga més amb el sistema dictatorial. Demana respecte per tot els bàndols i la decisió.  Evidentment s’ha de respectar tot, ara be les persones que defensen la tortura i la barbàrie disfressada de festa, crec que no mereixen el mateix respecte, ja que defensar la mort gratuïta no  es molt normal.
Pel que fa l’Alicia, diu que s’esborra amb una decisió política una tradició, hauria de saber que precisament per això està la política, per fer evolucionar les legislacions, i regular-ne de noves, encara que si pensa amb la intocable constitució, evidentment son altres mentalitats que tenen més a veure amb l’antic regim, que amb una  democràcia plena. Aquests com sempre no respectaran la voluntat del Parlament, i la seva majoria, i ho intentaran modificar des d’altres llocs, cosa que demostra el grau de respecte nul cap al Parlament català.
Desprès de que el dia anterior, un cop més es vulgui fer passar bou per bestia grossa amb la inútil llei de vegueries que no arribarà enlloc, avui s’ha acabat dignament la legislatura, i s’ha mostrat un cop més el nostre tarannà diferent en molts aspectes.
 
  1. Finalment m’han fet feliç. S’ha demostrat que quan els polítics catalans voten amb el cor, no són espanyols. La força de Catalunya està en els seus sentiments i quan ens toquen la fibra, surt el català europeu i l’ibèric es queda al calaix.

    El més bo de tot, és que Espanya no està acostumada a rebre bufetades democràtiques i està desorientada. No sap com contratacar i dius xorrades. El poble català (el Parlament) quan vol té la força universal de la democràcia i ha estat una ILP el que ha iniciat el procès, o sigui el poble català, com no podia ser de cap altra manera atesa la mediocritat dels nostres polítics.

    Apa, Espanya, a veure com t’ho manegues per contraatacar… pobrets i es que no estan acostumats…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.