ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ENS SEGUEIXEN PRENEN PER ESTUPIDS

Sense categoria
La visita de Zapatero a Barcelona, les retallades amb infraestructures del govern socialista espanyol, i les respostes del President Montilla, deixen molt clar que ens segueixen considerant una colla de babaus, als quals amb quatre frases pobres sense cap intenció ni tant sols de fer-les realitat, faran un rentat de cervell a la població catalana, que correra als braços del seu pitjor dels enemics, com la seva única esperança, es un cas clar de síndrome d’Estocolm, molt comú en segrestos nacionals tant llargs com aquest que patim, i que tant sols la dignitat ajudarà a sortir-ne.

Aquest personatge s’ha passejat per Barcelona, per dir-nos que se sent responsable de les conseqüències polítiques de la sentència de l’Estatut, i s’ha compromès a desplegar el texts amb les lleis i reformes que siguin necessàries. Ha assegurat que acceptarà la sentència, però ha demanat respecte pels sentiments identitaris dels ciutadans catalans, i per els seus símbols i llengua, cosa que la farà un actor decisiu dins el conjunt de l’estat, i farà fugir la desafecció.  Montilla s’ha mostrat confiat de poder avançar junts, i en estat d’alarma han posat tots els mitjans per fer-hi front, com l’enquesta del Periodico ara reformada, ja que no pregunta per la independència, sinó per diverses formes de relació amb l’estat, i amb això treuen unes conclusions interessades totalment diferents, què diuen que els catalans volen mes autogovern, però no independència. Per acabar de rematar la feina el President català i el seu portaveu a Madrid, no veuen tant greu la retallada en infraestructures a Catalunya, on recordo 5 projectes molt importants han estat aturats, i 23 més endarrerits entre 1 i 4 anys, sent el territori més afectat per aquestes noves retallades.
Crec que veuen que han arribat massa lluny, i que si fóssim capaços d’alliberar la nostra ment, i posar-nos d’acord almenys un cop en les properes eleccions, podrien veure com aquesta colònia pren el seu rumb de llibertat. En Zapatero torna a vendre fum amb unes lleis per recuperar la retallada del TC, i que tant sols afectarien una petita part del que ha volat, alhora la seva fermesa en exposar-ho te una timidesa molt sospitosa, i més quan els seus magistrats al tribunal, i el socialista defensor del poble son igual de culpables. Parla de respectar sentiments, potser algú hauria de dir-li que fa prop de 300 anys que la nostra identitat es trepitjada, i per exemple amb la llengua, hauríem de dir-li que ha fet per la oficialitat europea apart d’incomplir convenis signats, i posar pals a les rodes, i sobretot treu la paraula plural per definir Espanya, deu ser plural amb la idea única i caduca de l’estat, com deia aquell, fets i no paraules.
Pel que fa El Periodico, mitja de propaganda socialista, ara ens cuina una enquesta amb unes conclusions interessades, que no es corresponen amb la realitat, entre altres coses perquè amaguen la pregunta, i la disfressen per amanir uns resultats que ara ja no es creuen ni ells, ni part dels seus caps visibles.
Respecte la retallada amb infraestructures, es l’episodi final del maltracte descarat i continuat cap a Catalunya, la més necessitada, i ara la més afectada, amb projectes vitals per l’economia del país, i per el seu futur en forma de carreteres o el tren que hauria d’arribar a l’aeroport del Prat, i encara hem de sentir per part dels socialistes catalans, que es per solidaritat o que no es tant greu. Ja n’hi ha prou d’aquests embaucadors, i enemics de Catalunya.
A les properes eleccions hi pot haver la sortida, no ens deixem enganyar, no es CIU o Tripartit, es Autonomisme o Independència, i jo ho tinc molt clar.
 
  1. SI, òbviamnet i ho som, pot doldre però ho som.
    Segurament no hi ha altre col.lectiu al món disposat a acceptar tantes vexacions i a la vegada, anant xiulant, o preocupats per establir llocs en algunes llistes d’un Paralment colonial.

  2. Preparar la llista Independentista per a entrar al Parlament de la Colònia és un pas fonamental.

    Per assolir avançar en el camí de la Independència ens cal poder ccoordinar en favor d’aquesta dues forces necessàries, la de la societat civil -Consultes, plataformes, associacions, persones- amb la força institucional -alguns que dins del Parlament parlin clar de trencar amb espanya i amb la misèria de corrupció política que ens ofega-. No poden seguir els estils nefastos del Peix al Cove i la Pluja Fina, ni el joc encaixista i claudicant de Ciu i Esquerra.

    Tot el que vivim, tota aquesta moguda independentista catalana, tota aquesta riuada, sense un home ferm i decidit com per exemple en Santiago Espot al costat d’un Carretero i d’un Laporta, que la condueixin cap a bon port es disoldran en un mar de misèria i innoperància que ofegarà encara més la nostra malmesa nació.

    És urgent confeccionar una llista unitària àmplia de mires, o sigui, establir una coalició, però és més urgent posar-hi al capadavant un lideratge de tres o quatre capdavanters molt ferms i guanyadors.

    Cal disposar-se a mantenir la contundència i la claredat de posicions durant el llarg període d’una legislatura, perquè el procés pot ser més llarg del que voldríem, i per això l’Espot, en un equip ben trabat, valdria.

    Salvador Molins (BIC, CA, FC)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.