ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL PERIODICO DONA UNA NOVA EMPENTA A L?ESTAT PROPI

Sense categoria

El pamflet socialista El Periodico, ha publicat el seu baròmetre polític, i on es reflexa que davant  la pregunta sobre la Independència, el 48,1% es afirmatiu, i el 35,3% es contrari, una diferencia de 13 punts, quan el desembre la diferencia era d’un punt, però pels que volen seguir a l’estat espanyol.  Son dades que agafades en pinces, en el fons donen idea que l’establishment i l’estat Espanyol veuen amb preocupació com la ruptura s’apropà sense remei, tot hi els intents per la seva part, com les amenaces de la dirigent xenòfoba Rosa Diez (UPy D), que amenaça amb boicots als productes catalans.

Ens diu aquest mitjà clarament unionista, què cada cop més catalans arriben a la conclusió que Espanya es un mal negoci, i que en mig any el percentatge de catalans que trencarien amb Espanya ha augmentat 9 punts, tot hi que contradictòriament dos terços no els sembla oportú a curt termini, experimentar amb nous models d’estat. Ens parla que l’enquesta es va fer quan la mesa del parlament va aprovar la IP pel Referèndum, i quan TV3 va triomfar amb el documental “Adéu Espanya”, respecte la Iniciativa el 51,6 pensa que l’aprovarà el Parlament, tot hi que nomes un 8,8% creu que també ho farà l’estat. Pel que fa a les formacions dona gairebé majoria absoluta a CIU, i un fort descens del PSOE-C I ERC.  Mentrestant els representants socialistes, de Ciudadanos i Populars, han demanat explicacions a la Mònica Terribas pel documental abans esmentat, i el bon tracte rebut per damunt d’altres coses, què ha estat replicada  dient que el debat estar al carrer, i l’han acusada de voler propagar nomes una idea,,cosa que també ha estat rebutjada. Per últim la Rosa Diez ens diu que amb l’estat propi patirem el rebuig espanyol, tot hi reconèixer que nomes una quarta part de productes van a parar a l’estat, i ha demanat que es voti a tota Espanya la qüestió de la secessió.

Els percentatges que ens ofereix son encoratjadors, i traslladats al cens superaria el 55% que la Unió Europea va demanar a Montenegro per la seva independència, respecte a la conclusió del mal negoci, difícilment algú amb dos dits de coneixement pot dir el contrari. Curiosament un mitja que  menysprea les consultes, i relativitza les dades de participació, ara ens ven la majoria independentista, tot hi que en un intent groller d’endarrerir la situació per donar temps a anar sortint de la crisi, i fer abaixar el fenomen, ens diu que ara no es el moment, i a més ho fa pagar a la IP, i al documental de TV3, que per cert no va aportar novetats argumentals, nomes obvietats. Respecte la iniciativa no pregunta que es vol fer amb la previsible negativa espanyola, i ho deixa a l’aire. Pel que fa  a les critiques del nacionalisme espanyol, al documental i la seva visió única, s’ha de dir que el documental anava d’això, i les dades econòmiques no son inventades, son reals i es poden consultar, per tant son fets i no opinions, defensar el contrari simplement es racisme espanyol de primera.

En el tema de la dirigent feixista Rosa Diez i el seu boicot, simplement es producte d’una ment malaltissa i plena de nacionalisme espanyol,  què ens fa retrocedir molts anys enrere. La democràcia es el poder de la decisió de la població per molt que amb ella, se’ns dubte  enyorada d’un regim que va durar quaranta anys no ho pot entendre  i a més pretén que les decisions del color de les parets de casa meva les decideixi tot el veïnat, es senzillament delirant i absurd.

En definitiva  i a un dia de la quarta onada de Consultes, les dades son favorables, i potser demostra que la maduresa es va assolint per desgracia d’en Mas, què haurà de buscar una nova excusa per tornar al peix al cove.

 

 

  1. Molts més dels que ells diuen i volen, que aquests del Periódico no són gaire de fiar. Només cal veure quan es posen a fer campanyes. 
    No hauríem de tolerar que hagués qüestionat el programa Adéu, Espanya? És un atemptat a la llibertat d’expressió i una pressió inadmissible sobre els mitjans. Hi hauria d’haver intervingut el Col.legi de Periodistes. CIU i ERC no han estat al seu lloc. La llibertat dels mitjans és fonament de la democràcia.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.