ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ZAPATERO NO ES MONTILLA

Sense categoria

En referència a la entrevista de la Mònica Terribas al president espanyol, cal constatar com diu el títol del post, què les coses van ser força diferents, en Zapatero va ser el mentider compulsiu de sempre, i va preparar el terreny per futurs esdeveniments, alhora que venia la seva imatge per Catalunya aprofitant la inauguració del sincrotró a Cerdanyola, i deixant pales que la diferencia entre jugar a primera divisió i simplement disputar partits amistosos, es molt gran.

Efectivament aquest cop la agressivitat de la Terribas no va ser suficient per deixar sense recursos al president espanyol, què com he comentat va demostrar que jugar a fer política de veritat davant els màxims mandataris europeus i mundials de tu a tu, i tenir el poder per governar, dona unes prestacions, que evidentment el president català no te, ja que sense poder, i fent política de fireta, la cosa es tot un altre món.

 

Jo destacaria algunes  coses de les que va dir, com l’atribució en exclusiva d’aquesta obra cabdal en el terreny científic, i que s’oblida que tant sols ha pagat la meitat de la seva quantia, deixant l’altra per la Generalitat, respecte l’Estatut ha passat de dir que creia era constitucional, ha començar a justificar que degut a la gran quantitat d’articles recorreguts, la sentència no pot ser blanc o negre, i pot haver alguns que el tribunal no els vegi correctes, com si fos la cosa mes normal del món, i deixant anar que el Partit Popular es el que ha portat aquesta situació al text català, oblidant que el defensor del Pueblo Enrique Mugica (PSOE), també ha presentat recurs, tot es fruit de la memòria selectiva i el cinisme d’aquest personatge. Si parlem del terme nació, va dir que no l’espantava el mot, però va deixar clar que no creia que ho fos, utilitzant el terme nacionalitat, exactament el mateix que pensa l’Alicia Sanchez Camacho del PP, un detall simptomàtic, i ja rebaixant a comunitat autònoma políticament parlant, o sigui exactament igual que Extremadura posem el cas, i amb tots els respectes per aquest territori, així ens veuen o ens volen des de can PSOE. En  el tema aeroport, no es va voler arriscar amb dates, però va dir que la direcció serà compartida, o sigui de posició determinant catalana res de res, i de sistema de gestió per proximitat com gairebé la totalitat de la Unió Europea res de res. Seguiran el veto al Prat pels vols transoceanics en benefici de Barajas, i un aeroport fet a mida per vols low cost, tot un gran benefici per Catalunya.

 

Va vincular clarament les deficiències elèctriques amb la interconnexió elèctrica, què se’ns dubte si es d’interès per Espanya no hi ha cap dubte que es farà per damunt de qualsevol interès del territori. Sobre la crisi va contradir la majoria d’experts europeus en les previsions de creixement de l’estat espanyol, i a més va tenir la barra de justificar la pujada dels dos punts de l’IVA en els productes, explicant que en els de menor valor la pujada serà insignificant, i es notarà en altres més alts com els cotxes, comentari que em sembla una burla total per la població.

 

Pel que fa a les consultes i l’augment de l’independentisme, va treure importància a aquestes, i va dir que l’estatut es la norma aprovada pels ciutadans, i va reclamar que no es poden canviar les relacions Catalunya – Espanya cada pocs anys, caldria recordar-li que aquesta relació es manté exactament igual des de fa prop de 300 anys, l’Estat ordena, i Catalunya obeeix i pateix el maltracte rebut econòmicament i culturalment.

 

En definitiva la hipocresia i cinisme habitual d’aquest personatge, què com si d’una relació de vassallatge es tractes, de tant en tant treu el cap per la colònia catalana, i fins hi tot diu quatre gracietes de Leo Messi, què segur que encara li proporciona algun vot, quin país!

  1. Això costa molt d’ entendre::”….., i pot haver alguns que el tribunal no els vegi correctes, com si fos la cosa mes normal del món, i deixant anar que el Partit Popular es el que ha portat…” això només ho pots entendre si ho tradueixes mentament al castellà o bé si hi poses el corresponent ‘n´hi’ és a dir : ….N’ HI pot haver o pot haver-N’HI, és a dir,……..” I N’ HI POT HAVER ALGUNS QUE LE TRIBUNAL NO ELS VEGI CORRECTES…”

    Sis plau ,perquè no t’ informes i deixes de fer construccions castellanitzades tot sovint,
    No cal ser cap intel.lectual per parlar bé el català  i és que sempre han parlat així els pagesos.!! 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.