ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

DEMOCRÀCIA DE BAIXA QUALITAT

Sense categoria

Onze persones de l’Alt Penedès hauran de declarar demà en un jutjat, pel simple fet de recollir signatures per la campanya de La Plataforma pel dret a decidir “Decideixo decidir”, i què tenia com a finalitat demanar al Parlament que demanés la transferència a la Generalitat de la competència per la convocatòria de referèndums. Se’ls imputa un delicte electoral, ja què la recollida va coincidir amb les eleccions espanyoles, on a molts llocs es va obligar a retirar les taules de signatures per part de les forces de seguretat, en una clara mostra de l’estil dictatorial que caracteritza la democràcia espanyola.

La PDD ja ha qualificat de barbaritat considerar delicte electoral una recollida de signatures a la localitat de Vilafranca el 9 d’abril de 2008.  Cal dir que la campanya a pesar d’aquestes autentiques bretolades, va aconseguir més de 70000 signatures, que van ser exposades en una sessió de la Comissió de Peticions del Parlament de Catalunya.  De fet els imputats han mostrat la seva indignació, ja que la recollida era legalment emparada dins del dret de petició, i posteriorment admesa a tràmit per part del Parlament català.

Per altra banda, i seguint amb aquesta disbauxa i dèficits democràtics latents, des de Gelida, i concretament com explica la organitzadora de la consulta per l’autodeterminació en aquesta localitat, Gelida decideix, l’ajuntament dominat pel PSOE-C, instava a retirar els cartells enganxats en el mobiliari urbà sobre la consulta amb l’excusa de la queixa d’alguns veïns, què es veu no es queixaven de la resta de rètols exposats pel poble, fins hi tot un regidor s’ha dedicat a retirar ell mateix els cartells sense cap ordenança municipal que l’empari, i ha vetat informar del tema en la radio municipal.  Apart, des del consistori s’han boicotejat diversos actes, com impedir un acte en el casal d’avis per informar la gent gran,  amb l’argument del poc interès per aquest col·lectiu sobre el tema.

Respecte el primer tema, ahir em referia al cas de l’aeroport de Girona, ara surt aquest nou abús amb els drets dels ciutadans, i malauradament la llista de greuges es llarga i no sembla tenir aturador. Aquestes pràctiques son habituals en qualsevol dictadura, però no en un sistema que es vulgui dir democràtic, i aquí es on falla el sistema, ja que els vells vicis adquirits durant quaranta anys de feixisme segueixen arrelats al servei de l’estat, i el seu pensament únic que ataca qualsevol identitat diferent de la seva, i sobretot l’ase de tots els cops, què es la catalana.  Ja n’hi ha prou de judicis absurds i acusacions sense cap fonament, i amb l’únic fil comú de les iniciatives pacifiques i democràtiques a favor del dret a decidir el nostre futur.  Les persones que demà declararan, mereixen tot el nostre suport, i denunciar aquesta república bananera, i amb rèmores del passat, que es diu estat espanyol.

Pel que fa al segon tema, veiem un cop més el tarannà antidemocràtic dels socialistes catalans, què els posa al costat del que anomenen sempre com el seu enemic, el Partit Popular, una actitud fatxenda que en nom de no se sap ben be que, decideix de que ha d’opinar el poble i de que no ho ha de fer ja que no els convé, i han de seguir la venda del seu producte caducat, anomenat autonomia dins l’estat espanyol, i no son capaços d’explicar amb arguments les seves posicions que ja no s’aguanten per enlloc, i els hi es més còmode simplement prohibir el debat.

En definitiva dos exemples més de l’estat en que ens trobem, i on nosaltres podem decidir marxar si ens ho proposem, i volem un futur amb més llibertat.

 

 

  1. Amb els meus companys també vam mobilitzar l’operatiu independentista del poble i vam posar taules el 9 d’abril per recollir signatures. La Guàrdia Urbana ens va fer retirar de les immediacions dels col·legis i vam acceptar no posar les taules a la vista dels col·legis però sí que les vam posar en les immediacions, en els camins habituals dels veïns per accedir a votar.

    Ara els ha tocat als companys de l’Alt Penedès, però haguéssim pogut ser molts més per la qual cosa només dir-los que aquest judici encausa com a mínim minimorum a 70.000 persones. I pel que faci falta, a disposar.

    Salut i sempre endavant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.