ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

CESK FREIXAS: UN ALTRE OBJECTIU DEL NACIONALISME ESPANYOL

Sense categoria

La campanya de criminalització del cantautor de Riudebitlles Cesk Freixas, per part de Ciudadanos i Partit Popular per impedir la seva actuació a Figueres en el seu Festival acústic ha fracassat, tot hi que fins hi tot estudien portar el concert a la fiscalia per investigar si es delicte, ja què el vinculen a grups independentistes violents, i exaltació d’aquest tipus de radicalisme com ells l’anomenen.

L’acusen de donar suport al radicalisme violent, i per sort l’Ajuntament de Figueres no ha fet cas, i explica que es imprescindible que hi hagi cultura critica. Aquests dos partits ultranacionalistes, aquests si que podríem dir radicals, el van acusar de militar organitzacions sorgides de la dissolució de Terra Lliure, i també la seva col·laboració en les passades eleccions europees amb la candidatura Iniciativa Internacionalista que ells vinculen a Batasuna. El suport de varius col·lectius com les CUP han servit de consol al cantautor, què afirma que es un nou cas de persecució de l’independentisme, i censura de les idees que no van en la direcció del regim estatal, i que ràpidament son titllades de terrorisme per aquests dos grups rancis i hereus del passat mes fosc.

Caldria recordar en aquests partits que tant preocupats com estan pels grups violents, no veig cap condemna per exemple a la Falange, què recentment vol posar traves a la consulta democràtica d’Arenys, i no ho fan perquè aquest grup si que gaudeix de les seves simpaties, cosa que amb el seu cinisme habitual assenyalen amb el dit altres grups que no van amb la seva manera de pensar.  El fet de la candidatura basca europea, crec que haurien de saber, que segons el seu estat de dret que suposo respecten, va dictaminar que era perfectament legal i que res de vinculació amb ETA, per tant entren en una contradicció constant, el que ja no denunciant es les anomalies de recompte de vot que tenien com a protagonista principal aquesta formació, i que potser van impedir treure representació.

Han utilitzat el cantautor per seguir amb la seva estratègia de criminalitzar tot l’independentisme sempre amb la vinculació apunt amb la violència, i el terrorisme per desacreditar-lo, sense veure que l’únic nacionalisme que fins ara ha utilitzat la violència es el que ells defensen.

Voldria animar des d’aquest bloc al cantautor per seguir endavant amb la seva tasca, i defensar les idees de la millor manera que sap, què es amb la seva música, i no deixar-se coartar per aquests reductes de nacionalisme espanyol que nomes volen intoxicar, tot producte del seu imaginari de la Espanya única, i de pensament igual per tothom.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.