ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

GIBRALTAR NO ES TOCA, CATALUNYA ENCARA SI

Sense categoria

La visita del Ministre espanyol Miguel Angel Moratinos, a aquesta colònia Britànica, ha aixecat polseguera entre el nacionalisme ranci espanyol, es la primera des de 1713, i per molts suposa la fi de les reivindicacions de sobirania sobre el territori, i el reconeixement del seu estatut, mentrestant un altra colònia mes al nord anomenada Catalunya, ahir va pidolar amb una carta al Congres dels Diputats fer us minoritari de la llengua pròpia signada per tots els grups menys PP, UPyD i PSOE, amb els 25 diputats catalans inclusos un cop més.

Efectivament, el ministre principal de Gibraltar Peter Caurana, va deixar molt clar que el penyal no passarà a ser espanyol ni en somnis, i de fet els habitants del territori s’han pronunciat diversos cops en contra d’aquesta opció, tot i els intents militars de reconquerir-la, i la reivindicació constant des de la pèrdua pel tractat d’Utrecht per part espanyola, provocant la visita critiques per ser interpretat com el reconeixement al status d’aquest territori.

 

Es curiós l’obsessió malaltissa de l’estat espanyol per aquest territori, i l’oblit total de la Catalunya Nord, que se’ns dubte consideren un problema en tot cas d’una de les ultimes colònies que conserven com es el cas de Catalunya, on vull imaginar aquestes mateixes imatges, i escarafalls a Espanya, quan un cop assolida la independència un ministre espanyol visiti per primer cop el nou estat europeu, i que provoquen una barreja d’enveja sana, i de confirmació que a l’estat espanyol poc l’importa els resultats democràtics què han deixat clar que volen ser britànics, i ells fent oïdes sordes segueixen insistint en un tema on demostren la seva poca cultura democràtica.

 

Mentrestant en territori català, i esperant arribin aquests moment èpics, de moment es conformen amb rebaixar-se el propi estatut amb un finançament que tant sols es fum, aproven un traspàs de rodalies sense vies, ni trens, ni gran aportació econòmica, què sembla fet de cara a la galeria per seguir aquesta eufòria que viu el tripartit, i que no acaben de transmetre a la població tot i l’actitud vergonyosa de mitjans com TV3, al servei de la propaganda més absoluta. Ara tots els grups de la cambra espanyola han enviat una carta al President del Congres per la utilització, encara que sigui com una anècdota, de les llengües que no son el castellà, i com es normal PP i PSOE inclòs els 25 diputats submisos del PSOE-C, què un cop més es posicionen en contra dels interessos dels catalans, en aquest cas de la seva llengua, i ja es hora de que algú en prengui nota, i ja que ERC prioritza els seus llocs en el govern, s’ha de denunciar i desemmascarar de la forma més contundent possible per poder arribar a ser aquest puntet en el món que molts anhelem, i què per damunt de contratemps i postures mediocres, com deia aquell si sumem, guanyem.

  1. Fa dos dies vaig al·lucinar amb la notícia treta i presentada per TV(E)3. Començaren explicant que Gibraltar era colònia anglesa des de 1713. També Menorca. Això, amb la finor interpretativa a què ens van acostumant, la ‘SEVA’ no els va fer dir-hi res més. Van esmentar el Tractat d’Utrech com si d’una relíquia es tratara. Doncs sí, la relíquia eixa en no sé si el punt quart o cinquè en parla que el retorn de la sobirania del penyal a mans españoles es produïrà simultàniament amb el retorn de la sobirania als regnes de València, Mallorca, Aragó i Principat de Cathalunya.

    Per això cada vegada que els españols han reclamat la colònia anglesa, que no britànica, Londres s’ha descollonat d’ells.

    España, sempre que té problemes tira mà de Gibraltar. Jo, que ja comence a tindre una certa edat, me’n recorde dels temps de Franco, Bourbon, Felipe González, Suàrez, etc….ha estat tradicional desviar l’atenció amb aquesta collonada fomentant el nacionalisme español contra la Pérfida Albion oblidant què pintem nosaltres nosaltres en aquella història. Fins i tot diria que som els actors principals de la qüestió. Això que dic, ho deia fa més d’una dècada Joan F. Mira en El Temps. Persona que ha disseccionat meticulosament el nacionalisme español emmarcant-lo en el món i comparant-lo amb els altres nacionalismes de base teocràtica. Amb la qual cosa resta força caricaturitzat.

    Aquestes coses no m’estranyen ja: ni els moviments propagandístics españols, ni com actua TVE(3), que fa que cada dia m’agrade més i veja amb més discurs propi Canal 9. En Canal 9 o Canal 8/Buit si que fan referència a Madrid i España, com una cosa que està allà. Ara TV3 és d’una genuflexió fel·latriu que és pa mor¡r-se de la vergonya.

    Com a espectador del desficaci:

    Jo encara espere veure els srs. Saura i Montilla junt als Jiménez Losantos, Aznar, Díez, Aguirre, Savater, Rubalcaba, etc. reclamant la sobirania española amorrats a la ‘Verja’….

    Cordialment 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.