ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ILP: JUSTIFICACIONS SENSE COHERÈNCIA

Sense categoria

Els dos grans partits catalans i no dependents de Madrid, o sigui CIU i ERC comencen a parlar tímidament de la seva negativa  a la Iniciativa Legislativa Popular, perquè el Parlament fes una llei per un Referèndum d’autodeterminació, i sincerament com més obren la boca més queda en evidencia que els seus objectius estan molt lluny del què proposava aquesta iniciativa ciutadana.

Per part d’esquerra, el conseller Jordi Ausàs, va acusar ahir a tots els governs espanyols de no tenir la voluntat política de demanar l’opinió als ciutadans, i creu que l’Estat rebutjarà totes les propostes de referèndum desprès de l’aprovació de la llei de consultes.  En el marc d’una conferencia, va defensar la futura llei com l’eina per escoltar la voluntat del poble, i per combatre la desafecció cohesionant la població en els ideals democràtics.

 

Realment, molt de cinisme en aquest conseller d’ERC, que fa quatre dies un company seu de partit, i president del Parlament va votar negativament a l’admissió a tràmit de la iniciativa abans esmentada, per anticonstitucional i per declarar-se l’òrgan incompetent, quan el Parlament ha votat més d’un cop no renunciar al dret a l’autodeterminació.  A qui pretén enganyar, segurament segueix consignes de la direcció per engalipar a la gent de bona fe, però realment es molt trist aquest paperot. D’altra banda ja ens avisa que es una llei inútil i que naixerà morta, ja que l’Estat no autoritzarà  segons quines consultes, i això no redueix la desafecció, vers al contrari, l’augmenta per cinisme, i voler fer creure el què no es tradueix a la realitat, com deia aquell fets i no paraules.

 

Pel que fa a CIU, el seu president Artur Mas, assegura que realitzar un referèndum d’autodeterminació ara empitjoraria les coses, ja que no es seriós posar data en una cosa tant important, i el 10 de setembre de 2010 no era la millor. Diu que mai han posat límits a la construcció nacional del país, però primer s’ha de construir la nació de portes endins ho es pot empitjorar tot.

 

Un altra que se li veu el plomall, es la primera vegada que sento en qualsevol lloc del món que consultar a la ciutadania sobre el seu futur li empitjora les coses, no serà que aquest partit amb les enquestes favorables per retornar al seu miserable poder a la Generalitat, no vol bellugar res per no variar la direcció de les coses, segurament soc un malpensat, però ho deixo a l’aire.  Per cert l’excusa de la data es deplorable, ja que ell sap que això era el menys important hi es podia canviar un cop avalada per les signatures necessàries. Diu que mai han posat límits, jo crec que si, i es l’autonomisme, sempre que ells remenin les cireres esclar, respecte la construcció de portes endins, crec que portem prop de 300 anys de construcció interna i ja en son prous, quan creu que es bona data el 3024, segurament si, però per aquelles dates crec que ja no hi haurà remei ni porta enrere.  Un cop mes la realitat de CIU surt a la llum, i la seva cortina de fum sobiranista es un miratge com qualsevol altra.

 

Nomes queda una solució, que es aquesta força transversal què sumi independentistes de debò de totes les parts, més els que s’han allunyat de la política, i anar amb un objectiu comú, que es l’Estat Propi, fent fora tota la mediocritat de classe política catalana actual. El dia 27 es la primera cita a Barcelona per demanar respostes, i a partit d’aquí no podem aturar-nos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.