ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LES ENQUESTES DEL PERIODICO

Sense categoria

Aquest butlletí socialista ha publicat les ultimes enquestes de resultats de les properes eleccions a la Generalitat, i marquen una pujada considerable de CIU, i una davallada considerable d’ERC què fa que el tripartit no sumi,  i deixi via lliure per altres opcions.

Segons l’estudi, CIU aconseguiria entre 55 o 56 escons, PSOE-C es mantindria o augmentaria 1 o 2 escons, d’altra banda ERC sofriria una davallada considerable al perdre 5 o 6 escons, i Iniciativa es quedaria igual, com a dades mes significatives junt amb un 6 % de vots en blanc. Destaco la recomanació de calma al partit republicà per part d’aquest diari amb temor per la seva lectura negativa dels resultats.

Se’ns dubte el grup socialista veu amb la sociovergencia una manera de compartir responsabilitats aquí i a Madrid, així com un  manera de seguir marejant la perdiu els dos partits amb els llocs de poder ben repartits, i sense encarar el debat de l’Estat propi durant uns quants anys més, esperant la crisi s’acabi, i puguin desviar l’atenció amb dades que convidin a mes optimisme.

Es una campanya què ja fa uns mesos que esta en marxa, i què sembla dir-nos que les justificacions a les actuacions del govern davant Madrid, i les contradiccions del seu grup en particular semblen esgotar les explicacions, i alhora inflar les aspiracions convergents, on la seva direcció farà qualsevol cosa per accedir al poder perdut per damunt de debats ideològics.

Pel que fa a la davallada republicana, es una conseqüència lògica d’haver perdut el rumb en  el govern, i haver renunciat precisament el què els va permetre ser decisius, o sigui ser la punta de llança del procés cap a la independència, què ara sembla què nomes tenen en compte els sectors renovadors silenciats pels caps actuals més pendents de mantenir el govern què del país, però que saben que amb les qüestions que han de fer front, el finançament i la sentencia del TC, difícilment podran pasar desapercebuts si no volen un abandonament massiu de la militància cap a altres opcions.

Una dada molt greu es el mes del 6% de vots blancs què a cada enquesta van augmentant, i què son un gran percentatge que certifiquen la desafecció de la ciutadania pels partits polítics actuals, i una vergonya per la democràcia en particular.

Com sempre he defensat la qüestió no es qui guanyarà les eleccions, ni si es materialitzarà aquest pacte o aquell altre, sinó desallotjar el PSOE-C del govern català per aturar la seva tasca espanyolitzadora, i desprès els possibles pactes a canvi de que i per fer que.  Si es per seguir amb l’eix esquerra-dreta o la gestió ben feta i la política social, tant se val qui governi, en canvi si es per donar la paraula a la població en una acció valenta i decidida cap a un referèndum d’autodeterminació diguin el que diguin des de Madrid, la cosa ja canvia.

De moment la societat civil la única cosa que pot fer es empènyer els partits cap a la segona opció per retornar la il·lusió, i deixar de marejar la perdiu.

 

 

 

 

 

  1. D’aquesta publicació diària no t’en pots creure ni els encreuats, per no parlar “presuntes” dels tripijocs a la tria del “català de l’any”.

  2. El més sorprenent d’aquesta enquesta es que sigui només ERC qui baixi, i en canvi per exemple Iniciativa ( la marca blanca del PSC) , després de la seva mala gestió en totes les conselleries que porta, gairebé no perderia cap vot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.