ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

SAURA VALIDA LES ENGRUNES DELS 800 MILIONS

Sense categoria

El Conseller Saura al sortir de la reunió de la Comissió Mixta Estat-Generalitat va qualificar d’històric els 800 milions extres aconseguits per inversions a Catalunya, i va completar aquesta maniobra de distracció de l’Estat per amagar el frau del futur finançament, i una sortida mes o menys airosa pel PSOE-C.

Aquesta eufòria desmesurada, acompanyada per l’ajut valuós dels mitjans afins, amb TV3 inclosa, volen córrer una cortina de fum, i enredar la troca sobre les futures xifres del finançament català que properament hauran de tancar i justificar davant la població, de l’única manera què ho podran fer, a l’estil de les balances fiscals amb un ball de números monumental, per aconseguir amagar les xifres clares i reals.

 

Aquest premi extra no deixa de ser una presa de pel, què a més ha provocat amb unes dosis de cinisme aclaparadores les declaracions de Esperanza Aguirre o de la Comunitat Andalusa, titllant d’escàndol i discriminatori per ells aquest regal a Catalunya, ja se sap que la xenofòbia catalana ven molt a les Espanyes.

 

Per començar, si es mira les dades del departament d’economia i finances de la Generalitat, ens diu que l’Estat invertirà 4626 milions a Catalunya en concepte de la addicional tercera de l’Estatut, per tant ja no serien 800 milions més, sinó 174, no cal ser expert en matemàtiques, i sí a més  n’hi ha 140 per endarreriments del 2007, d’un total de 500 que l’Estat va incomplir en els Pressupostos Generals, ens quedem amb 34 milions, i amb un deute pendent de 326 del 2007, i quan encara queda pendent la liquidació del 2008 que no coneixem.  Tot un ball de números, què en resum el que s’ha presentat com un extra no deixa de ser una part del deute per incompliment de l’Estat en matèria d’inversions a Catalunya que marca l’Estatut pels primers 7 anys, però com ja es sabut es paper mullat.

 

El mag Zapatero ens vol fer colar bou per bèstia grossa, però a aquestes alçades cada moviment seu es observat amb lupa, i la desconfiança guanyada a pols es grossa per molta propaganda que ens aboquin. Ja dues coses clares, ningú ens regalarà res, i a més des del primer moment tenien molt clar que no pensaven complir una llei orgànica anomenada Estatut, molt clara en aquest aspecte, i què de moment els tres primers pressupostos generals amb el suport incondicional del PSOE-C han incomplet sense manies, i tot sense comptar amb un altra estratagema què es la diferencia entre el pressupostat i l’executat realment, on Catalunya sempre surt amb números negatius.

 

Tot plegat una gran presa de pel per seguir l’espoli fiscal al territori català sota una capa de legalitat, i un ridícul un cop mes del Conseller Saura, especialista en rebre enganys com aquests en nom de tot el govern, què evidentment ni pot ni s’atreveix a denunciar aquesta situació, ja que una bona part d’aquest forma part de l’altra bàndol en les negociacions, i ens deixa orfes de representació.

  1. Més aviat crec que el Conseller Saura en lloc de especialista en rebre enganys, és especialista en viure gràcies als enganys, als que es deixen enganyar (votant-lo), als que deixen que l’enganyin (a canvi del seu suport per seguir al govern),…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.