Ciència nombres i lletres

Activitats per descobrir la intel·ligència. Divulgació científica i cultural.

Problema amb llista de mamífers

Publicat el 17 de novembre de 2018 per Jordi Domènech i Arnau

Classificar és una de les dèries de la ciència. Però no totes les classificacions, ni molt menys, són sota criteris científics.

Avui presento una llista de mamífers, no exactament espècies sinó genèrics, dividits en dues categories, els verds i els vermells.

Uns quants mamífers, fotos extretes de la Viquipèdia

El problema és esbrinar quin és el criteri, emprant la navalla d’Occam, en altres paraules trobar una regla senzilla, per esbrinar a quina llista pertany cada animal.

I en certa manera el criteri té a veure amb la ciència. I també puc dir que no ha estat immutable, durant uns anys, el gat va ser verd gràcies a un personatge anomenat Lalande.

Ase, Balena, Búfal, Catxalot, Cavall, Cérvol, Conill, Gasela, Gat, Girafa, Gos, Guepard, Guineu, Dofí, Linx, Llebre, Lleó, Llop, Porc senglar, Tigre, Toro, Orca, Ós, Ovella, Xacal, Zebra.

Làmina antiga amb animals i altres personatges. El vermell o verd no té a veure amb el problema.

    1. Exacte. Potser, una mica més exactament, els mamífers que actualment tenen constel·lació, per això he esmentat el gat, que surt en vermell malgrat haver-hi hagut la constel·lació del gat, coneguda com el Gat de Lalande, per l’astrònom aficionat als felins que la va introduir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.